Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății participă la o sesiune a Comitetului executiv al OMS la Geneva, Elveția, 5 octombrie 2020.

,,Pandemia poate fi depășită rapid!”, chiar dacă Europa înregistrează zilnic 100 de mii de cazuri

Pandemia globală COVID-19 poate fi depășită rapid dacă țările utilizează instrumentele potrivite, a declarat luni șeful Organizației Mondiale a Sănătății, dar a avertizat că, dacă aceste instrumente nu ar fi utilizate, va rămâne cu noi mult timp.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2020 - 23:07

„Dacă folosim în mod corespunzător instrumentele pe care le avem la îndemână, o putem opri în curând”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul summit-ului online al Financial Times din Africa, adăugând că un vaccin era așteptat la sfârșitul anului 2020 sau la începutul anului viitor.

„Dacă nu folosim corect instrumentele pe care le avem la îndemână, atunci ar putea să rămână cu noi, ar putea rămâne cu noi o perioadă foarte lungă”, a spus el.
 


 
Europa înregistrează zilnic 100.000 de cazuri


 
Europa a depășit 100.000 de cazuri raportate zilnic de COVID-19 pentru prima dată joi, după ce țări precum Rusia și Marea Britanie nu au văzut răgaz în numărul tot mai mare de infecții din fiecare zi în ultimele cinci zile.
 
Cazurile din întreaga Europă au crescut constant în ultima săptămână, chiar dacă noile infecții din țările cele mai afectate, precum India și Brazilia, au prezentat semne de încetinire.
 

Epicentrul focarului din regiunea europeană s-a mutat în Marea Britanie, Rusia, Spania și Franța, care au raportat cel puțin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile.


 
Virusul poate rezista 28 de zile pe sticlă și pe valută


 
Virusul care cauzează COVID-19 poate supraviețui pe bancnote, sticlă și oțel inoxidabil timp de până la 28 de zile, au declarat luni cercetătorii australieni.
 
Rezultatele studiului efectuat de agenția științifică națională din Australia par să arate că, într-un mediu foarte controlat, virusul a rămas infecțios mai mult timp decât au descoperit alte studii.
 
Prin comparație, s-a constatat că virusul gripal A supraviețuiește pe suprafețe timp de 17 zile.


 
Qingdao din China comandă testarea în întregul oraș


 
Orașul chinez Qingdao a declarat că va efectua teste pentru coronavirus pentru întreaga sa populație de peste 9 milioane de persoane, după ce a raportat noi cazuri care păreau legate de un spital care tratează infecții importate.
 
Infecțiile zilnice cu COVID-19 în China continentală au scăzut drastic de la primele zile ale focarului, care a apărut pentru prima dată în orașul Wuhan. China nu a raportat cazuri noi transmise pe plan intern de la începutul lunii august, dar rămâne în alertă maximă.
 
Qingdao a raportat un total de șase noi cazuri COVID-19 și șase cazuri asimptomatice începând cu ora 23:00, duminică.


 
Delhi nu mai afișează anunțuri la casele pacienților


 
Autoritățile din Delhi au încetat să mai pună notificări în afara locuințelor persoanelor infectate cu coronavirus, deoarece acest lucru a amplificat stigmatul social asociat bolii și, la rândul său, a făcut ca alții să-și ascundă boala, au spus oficialii.
 
La începutul focarului din capitala Indiei, oficialii lipeau un afiș pe casele persoanelor aflate în carantină după ce au testat pozitiv pentru virus, pentru a se asigura că toată lumea din cartier este atentă.
 
 

Comentarii