10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătate,,Pandemia poate fi depășită rapid!”, chiar dacă Europa înregistrează zilnic 100 de...

,,Pandemia poate fi depășită rapid!”, chiar dacă Europa înregistrează zilnic 100 de mii de cazuri

„Dacă folosim în mod corespunzător instrumentele pe care le avem la îndemână, o putem opri în curând”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul summit-ului online al Financial Times din Africa, adăugând că un vaccin era așteptat la sfârșitul anului 2020 sau la începutul anului viitor.

„Dacă nu folosim corect instrumentele pe care le avem la îndemână, atunci ar putea să rămână cu noi, ar putea rămâne cu noi o perioadă foarte lungă”, a spus el.
 

 
Europa înregistrează zilnic 100.000 de cazuri

 
Europa a depășit 100.000 de cazuri raportate zilnic de COVID-19 pentru prima dată joi, după ce țări precum Rusia și Marea Britanie nu au văzut răgaz în numărul tot mai mare de infecții din fiecare zi în ultimele cinci zile.
 
Cazurile din întreaga Europă au crescut constant în ultima săptămână, chiar dacă noile infecții din țările cele mai afectate, precum India și Brazilia, au prezentat semne de încetinire.
 

Epicentrul focarului din regiunea europeană s-a mutat în Marea Britanie, Rusia, Spania și Franța, care au raportat cel puțin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile.

 
Virusul poate rezista 28 de zile pe sticlă și pe valută

 
Virusul care cauzează COVID-19 poate supraviețui pe bancnote, sticlă și oțel inoxidabil timp de până la 28 de zile, au declarat luni cercetătorii australieni.
 
Rezultatele studiului efectuat de agenția științifică națională din Australia par să arate că, într-un mediu foarte controlat, virusul a rămas infecțios mai mult timp decât au descoperit alte studii.
 
Prin comparație, s-a constatat că virusul gripal A supraviețuiește pe suprafețe timp de 17 zile.

 
Qingdao din China comandă testarea în întregul oraș

 
Orașul chinez Qingdao a declarat că va efectua teste pentru coronavirus pentru întreaga sa populație de peste 9 milioane de persoane, după ce a raportat noi cazuri care păreau legate de un spital care tratează infecții importate.
 
Infecțiile zilnice cu COVID-19 în China continentală au scăzut drastic de la primele zile ale focarului, care a apărut pentru prima dată în orașul Wuhan. China nu a raportat cazuri noi transmise pe plan intern de la începutul lunii august, dar rămâne în alertă maximă.
 
Qingdao a raportat un total de șase noi cazuri COVID-19 și șase cazuri asimptomatice începând cu ora 23:00, duminică.

 
Delhi nu mai afișează anunțuri la casele pacienților

 
Autoritățile din Delhi au încetat să mai pună notificări în afara locuințelor persoanelor infectate cu coronavirus, deoarece acest lucru a amplificat stigmatul social asociat bolii și, la rândul său, a făcut ca alții să-și ascundă boala, au spus oficialii.
 
La începutul focarului din capitala Indiei, oficialii lipeau un afiș pe casele persoanelor aflate în carantină după ce au testat pozitiv pentru virus, pentru a se asigura că toată lumea din cartier este atentă.
 
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă