13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătatePacienții care au fost spitalizați cu COVID-19 pot avea simptome timp de...

Pacienții care au fost spitalizați cu COVID-19 pot avea simptome timp de luni de zile

 

 
>> pacienții externați din spital au prezentat încă simptome de respirație, oboseală, anxietate
 
 
>> unii pacienți prezintă anomalii în mai multe organe după ce au fost infectați cu noul coronavirus
 
 
>>  inflamație persistentă la nivelul organelor, care le-a cauzat probleme timp de câteva luni

 
>>  „COVID lung”, poate implica o gamă largă de simptome care afectează toate părțile corpului și ale minții

 
 
Cercetarea, condusă de oamenii de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a analizat impactul pe termen lung al COVID-19 la 58 de pacienți spitalizați cu boala pandemică.
 
S-a constatat că unii pacienți prezintă anomalii în mai multe organe după ce au fost infectați cu noul coronavirus și că inflamația persistentă le-a cauzat probleme timp de câteva luni.
 
Studiul nu a fost evaluat de către alți oameni de știință, dar a fost publicat înainte de revizuire pe site-ul MedRxiv.
 
Aceste constatări subliniază necesitatea de a explora în continuare procesele fiziologice asociate cu COVID-19 și de a dezvolta un model holistic, integrat de îngrijire clinică pentru pacienții noștri după ce au fost externați din spital, a spus Betty Raman, un medic la Oxford’s Radcliffe Department de Medicină care a condus cercetările.
 
Un raport inițial al Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie (NIHR) publicat săptămâna trecută a arătat că boala, după infecția cu virusul Coronavirus, numită uneori  și „COVID lung”, poate implica o gamă largă de simptome care afectează toate părțile corpului și ale minții.
 
Rezultatele studiului Oxford au arătat că la două până la trei luni de la debutul COVID-19, 64% dintre pacienți au suferit dispnee persistentă și 55% au raportat oboseală semnificativă.
 
Scanările RMN au arătat anomalii în plămâni la 60% dintre pacienții cu COVID-19, la rinichi la 29% dintre aceștia, la inimă – 26%,  și la ficat la 10% dintre pacienți.
 
“Anomaliile detectate … au fost puternic corelate cu markerii serici ai inflamației”, a spus Raman. Acest lucru sugerează o potențială legătură între inflamația cronică și deteriorarea continuă a organelor în rândul supraviețuitorilor.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă