8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateOrganizația Mondială a Sănătății a recomandat anularea sau limitarea adunărilor de sărbători

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat anularea sau limitarea adunărilor de sărbători

Potrivit OMS, continentul european prezintă, în acest moment, „un risc ridicat” de apariție a unui nou val de infecții cu coronavirus la începutul anului 2021, deoarece transmiterea virusului ae menține în continuare, în ciuda restricțiilor tot mai severe impuse de autorități, la cote extrem ridicate.
Țările de pe continent au înregistrat în ultima perioadă mii de cazuri zilnice și sute de decese, fapt pentru care au reacționat extrem de ferm.. Germania, de pildă, a fost printre țările care au înăsprit miercuri restricțiile sociale, închizând școlile și afacerile neesențiale.
Între timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că primul vaccin Covid va fi autorizat pentru utilizare în decurs de o săptămână. Von der Leyen a declarat Parlamentului European că vaccinul anti coronavirus Pfizer / BioNTech – dezvoltat în Germania – va fi aprobat și lansat în blocul european imediat, cu mai mult de o săptămână mai devreme decât se preconiza inițial.

Care sunt recomandările de Sărbători ale Organizației Mondiale a Sănătății?

Într-o declarație a biroului regional european al OMS, se arată că apropiata creștere a numărului adunărilor de familii și prieteni din întreaga Europă, în timpul sezonului Sărbătorilor și a vacanței de iarnă, a adus un risc semnificativ de indexare a ritmului de transmisie Covid-19.
Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat indivizii, familiile și comunitățile să își respecte rolul lor activ social pentru a preveni o nouă rescaladare a cotelor pandemice de infectare.
Potrivit OMS, întâlnirile de familie ar trebui să aibă loc, dacă este posibil, cu respectarea unei recomandări de bază: la interior, participanții ar trebui să poarte măști și să practice distanțarea socială.
„S-ar putea să vă simțiți incomod să purtați măști și să practicați distanțarea fizică atunci când vă aflați în jurul prietenilor și familiei, dar acest lucru contribuie semnificativ la asigurarea faptului că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă”, a adăugat OMS.
“Pentru persoanele vulnerabile și prietenii mai în vârstă sau rude ar putea fi foarte dificil să le ceară celor dragi să stea departe fizic, indiferent de anxietățile sau preocupările pe care le pot avea. Luați în considerare ceea ce alții pot simți și deciziile dificile cu care se vor confrunta”, mai spune OMS.
Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă, de asemenea, populația, ca în această perioadă soclicitantă și ofertantă să evite transportul public aglomerat și sugerează țărilor cu stațiuni de schi să ia măsuri pentru a le adapta capacitatea, întru evitarea aglomerărilor în timpul sezonului de schi.
Separat, OMS a mai declarat miercuri că o echipă internațională de 10 oameni de știință va călători în orașul chinez Wuhan luna viitoare pentru a investiga originile Covid-19.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă