Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pandemie covid-19. Organizația Mondială a Sănătății sfaturi pentru o sănătate mai bună

OMS:Luați măsuri pentru o sănătate mai bună

Organizația Mondială a Sănătății oferă sfaturile și dovezile necesare pentru ca oamenii să ducă o viață sănătoasă.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2020 - 18:31

O sănătate bună necesită angajamentul multora, de la parlamentari până la producătorii de hrană. Și există pași pe care fiecare dintre noi îi poate face pentru a promova și proteja sănătatea. Acestea includ să fii mai activ, să mănânci sănătos și să eviți tutunul și consumul nociv de alcool.

 

>> activitate fizică
 
 
>> sănătate digitală
 
 
>>  fără fumat


 
>>  o dietă sănătoasă

 

 

Activitate fizică

 


Activitatea fizică ajută toți oamenii, indiferent de vârsta lor, să ducă o viață mai sănătoasă.
 
Fiind mai activi pe tot parcursul zilei în moduri relativ simple, oamenii pot atinge cu ușurință nivelurile de activitate recomandate.
 
Mai jos sunt nivelurile de activitate fizică pe care OMS le recomandă persoanelor de diferite vârste.
 
Copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5-17 ani
 
Ar trebui să efectueze zilnic cel puțin 60 de minute de activitate fizică de intensitate moderată până la intensă.
Activitatea fizică mai mare de 60 de minute pe zi oferă beneficii suplimentare pentru sănătate.
Ar trebui să includă activități care întăresc mușchii și oasele, de cel puțin 3 ori pe săptămână.
 
Adulți cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani
 
Ar trebui să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe parcursul săptămânii sau să efectueze cel puțin 75 de minute de activitate fizică intensă sau o combinație echivalentă a ambelor.
Pentru beneficii suplimentare pentru sănătate, adulții ar trebui să își mărească activitatea fizică de intensitate moderată la 300 de minute pe săptămână sau echivalent.
Activitățile de întărire a mușchilor ar trebui făcute implicând grupuri musculare majore în 2 sau mai multe zile pe săptămână.
 
Adulți cu vârsta peste 65 de ani
 
Ar trebui să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe tot parcursul săptămânii sau cel puțin 75 de minute de activitate fizică intensă sau o combinație echivalentă a ambelor.
Pentru beneficii suplimentare pentru sănătate, acestea ar trebui să crească activitatea fizică de intensitate moderată la 300 de minute pe săptămână sau echivalent.
Cei cu mobilitate redusă ar trebui să efectueze activitate fizică pentru a-și spori echilibrul și a preveni căderile, 3 sau mai multe zile pe săptămână.
Activitățile de întărire a mușchilor ar trebui făcute implicând grupuri musculare majore, 2 sau mai multe zile pe săptămână.

 

 

 

Sănătatea digitală


 
Utilizarea și extinderea soluțiilor digitale de sănătate poate revoluționa modul în care oamenii din întreaga lume ating standarde mai înalte de sănătate și accesează servicii pentru a-și promova și proteja sănătatea și bunăstarea.
 
Sănătatea digitală oferă oportunități de a ne accelera progresul în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) legate de sănătate și bunăstare, în special ODD 3, și de atingere a obiectivelor noastre de trei miliarde de euro pentru 2023, astfel cum este prevăzut în al treisprezecelea program general de lucru (GPW13).


 
OMS are o abordare pe trei niveluri a furnizării sănătății digitale
 


Factorii de decizie politică

 

- Sprijiniți factorii de decizie la nivel local, regional și național pentru a asigura utilizarea durabilă, sigură și etică a tehnologiei.


 
Practicieni

 

- Facilitați practicienilor capacitatea de a utiliza tehnologiile digitale pentru a oferi beneficii medicale în mod eficient.


 
Populație

 

- Îmbunătățiți sănătatea și bunăstarea oamenilor, cu intervențiile de sănătate digitală.


 
,,OMS se va concentra pe permiterea țărilor să planifice, să adopte și să beneficieze de tehnologii fără probleme și sigure, care să ofere soluții eficiente clinice și de sănătate publică pentru a accelera realizarea ODD-urilor legate de sănătate și bunăstare. Aceasta înseamnă să nu lăsați pe nimeni în urmă - copii sau adulți, din mediul rural sau urban, cu soluții digitale pentru a-și îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.”


 
Scopul unei strategii globale privind sănătatea digitală este de a promova o viață sănătoasă și bunăstare pentru toată lumea, peste tot, la toate vârstele. Pentru a-și furniza potențialul, inițiativele naționale sau regionale de sănătate digitală trebuie să fie ghidate de o strategie robustă care să integreze resurse financiare, organizaționale, umane și tehnologice.

 

 

Dieta sănătoasă


 
O dietă sănătoasă este esențială pentru o sănătate bună și pentru a fi protejată împotriva multor boli cronice. Consumul de legume și fructe și consumul de mai puțină sare, zahăr și grăsimi saturate sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă.


 
Fără tutun


 
Evitarea tutunului sau luarea de măsuri dovedite pentru a renunța, sunt printre cele mai sigure modalități prin care oamenii pot evita multe boli și, în schimb, să ia drumul către o sănătate mai bună.
 
De fapt, există beneficii imediate și pe termen lung asupra sănătății renunțării la toți consumatorii de tutun, inclusiv la scăderea tensiunii arteriale.


 Continuați!


 
Indiferent dacă sunteți un avocat experimentat al sănătății sau vă angajați acum să faceți primii pași pentru a deveni mai sănătoși, împărtășiți progresul și inspirați-vă prietenii și familia să facă același lucru.
 

Comentarii