Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

OMS: E nevoie de o accelerare serioasă a luptei împotriva coronavirusului

Europa are nevoie de o "accelerare serioasă" a luptei împotriva coronavirusului, iar lipsa capacităţii de depistare a contacţilor ar putea "îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată", a afirmat luni un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Share

Romania libera 0 comentarii

26.10.2020 - 22:51

Regiunea Europa, care la OMS include 46 de ţări, furnizează 46% din bilanţul global de infectări şi aproape o treime dintre decese, a indicat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al organizației.

"În acest moment, suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem", a spus Ryan într-o conferinţă de presă.

Capacitatea spitalicească de a îngriji pacienţii internaţi cu COVID-19 a crescut în regiunea europeană, iar ratele de mortalitate sunt "foarte, foarte scăzute", a mai spus Ryan, care a adus un omagiu personalului medical şi sistemelor de sănătate.

"Vedem însă un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndreaptă boala şi mai mult într-o zonă întunecată", a mai afirmat responsabilul OMS.

"Multe ţări se confruntă acum cu spectrul închiderilor în săptămânile viitoare. Nu este o situaţie în care, sunt sigur, vreo ţară din Europa sau din lume ar vrea să se afle", a adăugat el.

Întrebată despre creşterea numărului de cazuri în Europa, directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove, a răspuns: "Încă avem speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în aceste aşa-numite lockdown-uri naţionale".

La rândul său, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că "este periculos să se renunţe la controlul pandemiei", referindu-se în mod evident de declaraţiile din ajun ale şefului de cabinet al preşedintelui american Donald Trump, Mark Meadows.

 

Comentarii