12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateOMS a omologat de urgență vaccinul chinezesc Sinovac

OMS a omologat de urgență vaccinul chinezesc Sinovac

Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

Vaccinul este fabricat de Sinovac Biotech (SVA.O) pentru listarea utilizărilor de urgență, deschizând calea pentru ca un al doilea vaccin chinezesc să fie utilizat în țările sărace, potrivit Reuters.

Listarea de urgență a OMS este un semnal pentru autoritățile naționale de reglementare cu privire la siguranța și eficacitătatea medicamentelor și va permite ca Sinovac să fie inclus în COVAX, programul global care oferă vaccinuri în principal pentru țările sărace, care se confruntă cu probleme majore de aprovizionare din cauza restricțiilor la exporturile din India.

Grupul independent de experți al OMS a declarat într-o declarație că recomandă vaccinul Sinovac pentru adulți cu vârsta peste 18 ani. Nu a existat o limită superioară de vârstă, deoarece datele sugerează că este posibil să aibă un efect protector la persoanele în vârstă.

Grupul consultativ tehnic al OMS, care a început să se întâlnească pe 5 mai, a luat decizia după ce a analizat cele mai recente date clinice privind siguranța și eficacitatea vaccinului Sinovac, precum și practicile de fabricație ale companiei.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat această mișcare, numind vaccinul sigur și eficient și observând cerințele sale de depozitare ușoară, făcându-l potrivit pentru țările cu venituri mici.

„Acum este crucial să obțineți rapid aceste instrumente de salvare a oamenilor care au nevoie de ele”, a spus el într-un briefing.

Comercializat drept CoronaVac în unele regiuni, este al optulea vaccin care câștigă o astfel de listă OMS pentru combaterea COVID-19 și al doilea dezvoltat de o companie chineză.

 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă