Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 18

Şapte români, respectiv cinci bărbaţi şi două femei, şi-au pierdut viaţa vineri din cauza gripei, numărul total al deceselor înregistrate de la începutul sezonului ajungând la 18, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică. Cu toţii sufereau de alte boli şi niciunul nu era va

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2019 - 14:12


Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat vineri decesul a şapte persoane din cauza gripei, respectiv o femeie în vârstă de 69 de ani din judeţul Arad, un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Ialomiţa, un bărbat de 65 de ani din judeţul Iaşi, un bărbat în vârstă de 19 ani din Prahova, o femeie în vârstă de 81 de ani din judeţul Arad, un bărbat în vârstă de 69 de ani din judeţul Timiş şi un bărbat în vârstă de 71 de ani din Capitală.

Cu toţii sufereau de alte boli şi niciunul nu era vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru Mediafax, că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătăţii. S-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, faţă de 80 cazuri în 2018 în aceeeşi perioadă a anului trecut.

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD