Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noul coronavirus, cel mai contagios, este confirmat într-o școală din București

Noua tulpină a coronavirusului Covid, socotită cea mai contagioasă, a fost confirmată într-o școală din Sectorul 2 al Bucureștiului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2021 - 13:04

Noua tulpină a coronavirusului Covid, socotită cea mai contagioasă, a fost confirmată într-o școală din Sectorul 2 al Bucureștiului.

Astfel, testele realizate la Școala 28 din București au pus în evidență noua tulpină a SARS CoV-2, varianta B.1.1.7, care a avut originea în Marea Britanie.

"În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la INBI 'Matei Balş' zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile", a anunțat, sâmbătă, un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Niciuna dintre persoanele testate pozitiv nu a călătorit recent în străinătate, ceea ce sugerează că, în acest caz, avem de-a face cu o transmitere comunitară a virusului.

Duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat însă că "interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează".

Comentarii