15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateNoua tulpină a coronavirusului a fost găsită la un pacient internat în...

Noua tulpină a coronavirusului a fost găsită la un pacient internat în România

Noua tulpină a coronavirusului Covid ar fi fost confirmată, duminică, 3 ianuarie 2021, pentru prima dată în România, la un pacient internat la Institutul “Matei Balș” din București. Pacientul ar fi internat la acest spital din ziua de vineri, 1 ianuarie 2021, după ce venise din Marea Britanie.

Este vorba de tulpina identificată mai întâi în Marea Britanie, apoi și în alte țări din Europa. Această formă a coronavirusului nu este mai letală, dar este cu circa 60 – 70 la sută mai contagioasă decât cea anterioară.

Informația privind acest prim caz de infectare cu noua tulpină pare a fi provenit de la managerul Institutului “Matei Balș”, dr. Streinu Cercel.

Pe de altă parte însă, Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului “Matei Balș”, a declarat că luni sau marți se va ști cu certitudine dacă este vorba de tulpina din Marea Britanie sau de cea anterioară. El a precizat că este vorba de “două probe” care se analizează în acest caz, fără a indica dacă este vorba de un pacient sau de doi pacienți.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă