21.5 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeSănătateNoi studii identifică cele mai timpurii semne ale cancerului de colon

Noi studii identifică cele mai timpurii semne ale cancerului de colon

Cancerul colorectal apare atunci când se formează o creștere de celule în partea inferioară a tractului digestiv. Cele mai multe dintre aceste tipuri de cancer încep ca excrescențe necanceroase. Furnizorii de servicii medicale recomandă efectuarea de screening pentru persoanele cu risc ridicat, de obicei adulților mai în vârstă.

Cu toate acestea, un nou studiu a identificat cele mai timpurii semne ale cancerului de colon la persoanele sub 50 de ani, care sunt asociate cu un risc crescut de cancer colorectal cu debut precoce. În timp ce cancerul de colon apare de obicei la adulții mai în vârstă, se pare că persoanele sub 50 de ani sunt și ele din ce în ce mai afectate, scrie timesofindia.com.

Care sunt cele 4 simptome?

Într-o perioadă de timp cuprinsă între trei luni și doi ani înainte de a primi un diagnostic de cancer de colon, cercetătorii au descoperit că pacienții au raportat 4 simptome principale – dureri abdominale, sângerări rectale, diaree și/sau anemie prin deficit de fier. Concluziile studiului au fost publicate în Journal of the National Cancer Institute.

Persoanele sub 50 de ani sunt, de asemenea, expuse riscului

“Cancerul colorectal nu este pur și simplu o boală care afectează persoanele în vârstă”, a declarat într-un comunicat de presă cercetătorul principal Yin Cao, ScD, profesor asociat de chirurgie în cadrul Diviziei de Științe ale Sănătății Publice și membru de cercetare al Siteman Cancer Center de la Barnes-Jewish Hospital și Washington University School of Medicine, potrivit Health.

“Vrem ca adulții mai tineri să fie conștienți și să acționeze în funcție de aceste semne și simptome potențial foarte revelatoare”, a adăugat Cao. “Mai ales că la persoanele sub 50 de ani riscul nu este atât de ridicat și nu beneficiază de screening de rutină pentru cancerul colorectal”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bogdan Despescu: Pedepse mai mari pentru cei care vând droguri în zone unde au acces tinerii și copiii 

 “Pe parcursul săptămânilor precedente s-a derulat un amplu proces de consultare cu specialiști din domeniu și, totodată, au fost valorificate dezbaterile din spațiul...

Categoria B nu este de ajuns. De ce ar putea fi nevoiți să mai dea încă un examen de permis

Karima Delli, europarlamentar francez, intenționează să includă o nouă categorie pe permisul de conducere destinată vehiculelor SUV. Această inițiativă vine ca urmare a...

Azerbaidjanul nu va recurge la acțiuni militare pentru a crea un coridor terestru în sudul Armeniei

Azerbaidjanul nu intenţionează să întreprindă acţiuni militare pentru a crea un coridor terestru în sudul Armeniei, a declarat marţi consilierul pentru politică externă al...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies