Noi fraude de milioane în sănătate

Decontările ilegale în domeniul serviciilor și dispozitivelor medicale de la casele de asigurări de sănătate au făcut obiectul unor noi anchete ale autorităților.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2018 - 08:04

În ultimele patru luni, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au făcut cercetări în 50 de dosare penale, prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor fiind de peste 4.000.000 de lei.

„În perioada martie-iunie a.c., Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice și unitățile teritoriale de investigare a criminalității economice, a acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților comise cu ocazia decontării de servicii și dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate.

Activitățile desfășurate au urmărit protejarea pacienților care au reală nevoie de asigurarea de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu și dispozitive medicale, precum și menținerea unui mediu de afaceri concurențial, prin asigurarea unui tratament egal şi nediscriminatoriu pentru toți operatorii economici. În această perioadă, polițiștii au efectuat investigații în 50 de dosare penale, în care sunt cercetate 74 de persoane. Dintre acestea, față de 36 au fost dispuse măsuri preventive, respectiv patru au fost arestate preventiv, 21 plasate sub controlul judiciar și 11 reținute. Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de 4.094.868 lei, fiind aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 2.482.141 de lei.

Pe lângă componenta de investigare a faptelor ilicite, activitățile desfășurate au urmărit eficientizarea modului de utilizare a fondurilor alocate în scopul ajutării persoanelor care au nevoie de servicii sau dispozitive medicale și implicit creșterea calității serviciilor acordate pacienților“, informează Poliția Română.   

Comentarii