Noi cazuri de îmbolnăviri cu virusul West Nile

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a ajuns la 11, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2019 - 15:30

"În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 - 21.08.2019 au fost înregistrate 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au înregistrat două decese în Călăraşi şi Buzău", se arată în informare. În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Galaţi - 3 cazuri, Călăraşi şi Bucureşti - cu câte 2 cazuri, câte un caz în Buzău, Dolj, Iaşi, Tulcea. Un caz a avut expunere atât în judeţul Galaţi, cât şi în Tulcea.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer. 

Comentarii