Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, întrebat dacă se simte vinovat, ca ministru al Sănătății: "Suntem toți vinovați"

Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat de jurnaliști dacă se simte vinovat pentru incendiul catastrofal de la Spitalul Județean Neamț, incendiu în care au murit zece pacienți care fuseseră internați cu Covid.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2020 - 19:15

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de jurnaliști dacă se simte vinovat pentru incendiul catastrofal de la Spitalul Județean Neamț, incendiu în care au murit zece pacienți care fuseseră internați cu Covid.

Ministrul a răspuns că nu el personal, ci "toți" sunt vinovați pentru această tragedie.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare, cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și doar autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Spitalul Județean Neamț, unde s-a produs incendiul, se află în municipiul Piatra Neamț și este subordonat Consiliului Județean (CJ) Neamț. Din acest motiv, managerul spitalului nu este numit de ministrul Sănătății ci de președintele CJ Neamț. În ultimele zece luni, managerul Spitalului Județean Neamț a fost schimbat de opt ori.

În incendiul produs în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, au murit zece pacienți internați la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț. Toți cei decedați erau infectați cu Covid și erau, la momentul incendiului, intubați. 

Pe de altă parte, medicul Cătălin Denciu, care a încercat să-i salveze din foc, a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului și a fost transferat și internat la un spital din Bruxelles (Belgia).

Comentarii