Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Tătaru estimează 10.000 - 12.000 de cazuri de coronavirus în două săptămâni

În România se estimează un vârf al numărului de cazuri de coronavirus de circa 10.000 - 12.000 de persoane, a declarat, joi seară, ministrul Nelu Tătaru.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2020 - 03:10

Amintim că, la debutul epidemiei de coronavirus în România, estimările oficialilor români se refereau la un vârf al epidemiei de circa 10.000 de cazuri.

Joi seară, ministrul Tătaru a sugerat că bilanțul poate fi mai grav decât cele 10.000 de cazuri estimate inițial: "Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent".

Vârful epidemiei de coronavirus din România ar putea fi "probabil la zece zile după Paște", a spus ministrul Nelu Tătaru.

Până în seara zilei de joi, 9 aprilie, pe teritoriul României se înregistraseră 246 de decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Numărul total de cazuri confirmate de infectare era de 5.202.

Comentarii