Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control la spitalul mobil din județul Iași

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că va trimite Corpul de Control al Ministerului Sănătății la spitalul mobil din județul Iași.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.11.2020 - 18:47

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că va trimite Corpul de Control al Ministerului Sănătății la spitalul mobil din județul Iași, amplasat în localitatea Lețcani.

Acest control îi fusese sugerat ministrului Sănătății de președintele CJ Iași, Costel Alexe - care a fost coleg de guvern cu Nelu Tătaru, în calitate de ministru al Mediului și Pădurilor.

"La solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi am format o echipă de experţi care va veni de la Bucureşti, precum şi Corpul de Control, pentru a putea evalua dacă activitatea care se desfăşoară în acest moment dacă este propice pentru următoarea perioadă tratării pacienţilor şi dacă oferă siguranţă personalului medical. Ca şi repere sunt cele sesizate de Direcţia de Sănătate Publică", a declarat ministrul duminică Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a făcut această declarație în cadrul unei conferinţe de presă, după ce a vizitat spitalul mobil de la Leţcani.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, a declarat, la rândul lui, că DSP a constatat opt deficienţe la spitalul mobil de la Leţcani. Una dintre deficiențe se referă la faptul că încă nu este contractat serviciul de mentenanță pentru instalația electrică a spitalului mobil, ceea ce pune în pericol funcționarea acestuia.

Drept dovadă, chiar în timpul vizitei ministrului Nelu Tătaru și a fostului ministru Alexe în spitalul mobil, "o parte a instalaţiei electrice a căzut într-unul dintre compartimente", a dezvăluit Costel Alexe.

Comentarii