Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Sănătăţii pune tunurile pe INML

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că poate face un control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) ''Mina Minovici'' din Capitală doar din punct de vedere administrativ.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2019 - 14:38

Anunţul survine acuzaţiilor lansate în spaţiul public de Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, acesta cerând insistent verificări la INML pentru modul în care a gestionat informaţiile despre expertizele efectuate în cazul Caracal. "Voi vedea ce conţine această petiţie, dar insist: din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea. Pot să fac un control din punct de vedere administrativ", a spus Pintea, care, întrebată dacă apreciază că ar fi necesar un control la INML, a răspuns: "Eu cred că ar fi bine să lăsăm specialiştii să îşi facă treaba".

Marţi, Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, "care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor". Agerpres aminteşte că reacţia sa a venit ca urmare a unui comunicat de presă transmis de INML, care preciza că în cazul de la Caracal se continuă "cu celeritate" activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete şi că "pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei", se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare. 

Comentarii