17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSănătateMexicul își folosește studiile umane pentru a-și asigura viitoarele vaccinuri Covid-19

Mexicul își folosește studiile umane pentru a-și asigura viitoarele vaccinuri Covid-19

Mexicul a fost de acord să găzduiască studii umane cu șapte vaccinuri Covid-19 pentru a consolida relațiile cu companiile farmaceutice în cazul în care capacitatea limitată de producție duce la o luptă pentru doze.
 
„Rezervăm locuri în coadă pentru achiziționarea a ceva care nu există încă”, a spus Martha Delgado, ministru adjunct de externe, care a condus eforturile Mexicului de a asigura vaccinurile. „Abia aștepți să îl vezi înainte de a-ți rezerva locul la rând. . . există riscul ca unele țări să spună „totul este pentru mine”, a declarat ea pentru Financial Times într-un interviu.
 
Dorința Mexicului de a găzdui studii de fază 3 reflectă îngrijorări mai largi în rândul multor țări cu venituri medii și inferioare, că ar putea lupta pentru a asigura doze suficiente de vaccin, odată ce un vaccin Covid-19 este aprobat definitiv pentru utilizare.
 
Acordul de tranzacții între SUA, Marea Britanie, UE, Japonia și alte națiuni bogate a însemnat că țările bogate care reprezintă doar 13% din populația lumii au cumpărat deja mai mult de jumătate din dozele promise ale candidaților de vârf, potrivit Oxfam.
 
Pentru a ține pasul, țări precum Mexicul au trebuit să adopte alte strategii. Cea mai mare economie din America Latină va găzdui studii de vaccinare pentru companiile americane Johnson & Johnson și Novavax, China CanSino, Institutul Rus Gamaleya, CureVac din Germania, Sanofi Pasteur din Franța și ReiThera din Italia.
 
„Mexicul a fost anormal de agresiv în căutarea de acorduri pentru desfășurarea proceselor. . . este foarte mult cazul în care Mexicul este liderul pachetului chiar acum “, a declarat Jonathan Terluk, director adjunct de operațiuni la Empra, o consultanță de risc, care a studiat cursa vaccinurilor.
 
Martha Delgado a spus că Mexicul nu folosește populația drept „cobai”, dar a recunoscut că angajamentul de a avea acces la doze a făcut parte din discuțiile sale.
 
Companiile farmaceutice spun că accesul viitor la vaccinuri nu este niciodată legat de disponibilitatea unei țări de a găzdui studii umane. Cu toate acestea, unele grupuri au declarat că participarea la dezvoltarea unui vaccin va fi recunoscută în negocierile privind viitoarele aprovizionări.
 
„[J&J] consideră că acele țări și organizații care oferă sprijin critic pentru cercetarea și dezvoltarea vaccinului nostru. . . ar trebui să primească prioritate în ceea ce privește alocarea vaccinului, având în vedere posibilitatea lor de acces global “, a spus compania, ca răspuns la întrebări.
 
CureVac a spus că va recunoaște în mod adecvat valoarea și importanța contribuției centrelor de studii clinice.
 
Fondul rus de investiții directe, fondul de stat al Kremlinului care a finanțat vaccinul Sputnik V al Institutului Gamaleya, a refuzat să comenteze despre studiile din Mexic, dar a declarat că aprobarea autorităților naționale de reglementare în domeniul sănătății este „principala etapă” pentru a începe furnizarea vaccinului.
 
ReiThera a refuzat să comenteze. Sanofi, AstraZeneca și CanSino nu au răspuns la o cerere de comentariu.
 
Brazilia a fost, de asemenea, o locație populară pentru probele de fază 3 și a acceptat să testeze de la AstraZeneca, SinoVac, J&J, CanSino și parteneriatul dintre Pfizer și BioNTech.
 
Dar președintele brazilian, Jair Bolsonaro, care a minimalizat adesea riscurile Covid-19, a apărut recent pentru a schimba poziția țării în ceea ce privește testarea, respingând achiziționarea de către ministerul sănătății a 46m de doze dintr-o lovitură, de la SinoVac din China, care urma să fie supus încercării în statul São Paulo.
 
„Orice vaccin, înainte de a fi pus la dispoziția populației, trebuie să fie dovedit științific de către ministerul sănătății și certificat de agenția sanitară națională”, a spus el miercuri. „Poporul brazilian nu va fi cobaiul nimănui”. A transmis Bolsonaro.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă