Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mexicul își folosește studiile umane pentru a-și asigura viitoarele vaccinuri Covid-19

Grupurile farmaceutice spun că țările care susțin dezvoltarea medicamentelor vor primi prioritate pentru vaccinuri.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

29.10.2020 - 19:45

Mexicul a fost de acord să găzduiască studii umane cu șapte vaccinuri Covid-19 pentru a consolida relațiile cu companiile farmaceutice în cazul în care capacitatea limitată de producție duce la o luptă pentru doze.
 
„Rezervăm locuri în coadă pentru achiziționarea a ceva care nu există încă”, a spus Martha Delgado, ministru adjunct de externe, care a condus eforturile Mexicului de a asigura vaccinurile. „Abia aștepți să îl vezi înainte de a-ți rezerva locul la rând. . . există riscul ca unele țări să spună „totul este pentru mine”, a declarat ea pentru Financial Times într-un interviu.
 
Dorința Mexicului de a găzdui studii de fază 3 reflectă îngrijorări mai largi în rândul multor țări cu venituri medii și inferioare, că ar putea lupta pentru a asigura doze suficiente de vaccin, odată ce un vaccin Covid-19 este aprobat definitiv pentru utilizare.
 
Acordul de tranzacții între SUA, Marea Britanie, UE, Japonia și alte națiuni bogate a însemnat că țările bogate care reprezintă doar 13% din populația lumii au cumpărat deja mai mult de jumătate din dozele promise ale candidaților de vârf, potrivit Oxfam.
 
Pentru a ține pasul, țări precum Mexicul au trebuit să adopte alte strategii. Cea mai mare economie din America Latină va găzdui studii de vaccinare pentru companiile americane Johnson & Johnson și Novavax, China CanSino, Institutul Rus Gamaleya, CureVac din Germania, Sanofi Pasteur din Franța și ReiThera din Italia.
 
„Mexicul a fost anormal de agresiv în căutarea de acorduri pentru desfășurarea proceselor. . . este foarte mult cazul în care Mexicul este liderul pachetului chiar acum ", a declarat Jonathan Terluk, director adjunct de operațiuni la Empra, o consultanță de risc, care a studiat cursa vaccinurilor.
 
Martha Delgado a spus că Mexicul nu folosește populația drept „cobai”, dar a recunoscut că angajamentul de a avea acces la doze a făcut parte din discuțiile sale.
 
Companiile farmaceutice spun că accesul viitor la vaccinuri nu este niciodată legat de disponibilitatea unei țări de a găzdui studii umane. Cu toate acestea, unele grupuri au declarat că participarea la dezvoltarea unui vaccin va fi recunoscută în negocierile privind viitoarele aprovizionări.
 
„[J&J] consideră că acele țări și organizații care oferă sprijin critic pentru cercetarea și dezvoltarea vaccinului nostru. . . ar trebui să primească prioritate în ceea ce privește alocarea vaccinului, având în vedere posibilitatea lor de acces global ", a spus compania, ca răspuns la întrebări.
 
CureVac a spus că va recunoaște în mod adecvat valoarea și importanța contribuției centrelor de studii clinice.
 
Fondul rus de investiții directe, fondul de stat al Kremlinului care a finanțat vaccinul Sputnik V al Institutului Gamaleya, a refuzat să comenteze despre studiile din Mexic, dar a declarat că aprobarea autorităților naționale de reglementare în domeniul sănătății este „principala etapă” pentru a începe furnizarea vaccinului.
 
ReiThera a refuzat să comenteze. Sanofi, AstraZeneca și CanSino nu au răspuns la o cerere de comentariu.
 
Brazilia a fost, de asemenea, o locație populară pentru probele de fază 3 și a acceptat să testeze de la AstraZeneca, SinoVac, J&J, CanSino și parteneriatul dintre Pfizer și BioNTech.
 
Dar președintele brazilian, Jair Bolsonaro, care a minimalizat adesea riscurile Covid-19, a apărut recent pentru a schimba poziția țării în ceea ce privește testarea, respingând achiziționarea de către ministerul sănătății a 46m de doze dintr-o lovitură, de la SinoVac din China, care urma să fie supus încercării în statul São Paulo.
 
„Orice vaccin, înainte de a fi pus la dispoziția populației, trebuie să fie dovedit științific de către ministerul sănătății și certificat de agenția sanitară națională”, a spus el miercuri. „Poporul brazilian nu va fi cobaiul nimănui”. A transmis Bolsonaro.

Citește totul despre:

Comentarii