Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SURSA FOTO: AP Photo

Mesaj alarmant de la Organizația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății nu știe când se va termina pandemia de Covid-19 dar știe cu siguranță că aceasta va fi foarte lungă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2020 - 09:40

Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a reevaluat pandemia de coronavirus și vine cu vești proaste: numărul de cazuri este în creștere la nivel mondial iar pandemia se prelungește pe termen imposibil de anticipat.

„OMS continuă să estimeze că riscul de Covid-19 este foarte crescut iar durata sa va fi cu siguranță foarte lungă. Este important să existe un răspuns care trebuie să fie național, regional și global.”, transmit cei de la Organizația Mondială a Sănătății într-un comunicat citat de AFP.

Comitetul de urgență a solicitat OMS să centralizeze datele privind pandemia și să transmită în regim de urgență tuturor țărilor instrucțiunile necesare reducerii numărului de noi infectări cu Covid-19.

"Această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni.", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

18,5 milioane de oameni s-au îmbolnăvit până acum la nivel mondial iar 685.000 dintre cei infectați au murit, o rată de deces de 3,7%. SUA, Brazilia și India sunt cele mai afectate state ale lumii.

Comentarii