Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Medicină fără frontiere“, schimb internaţional de studenţi

70 de studenți străini, din țări precum Canada, Mexic, Portugalia, Spania, Italia, Olanda, Germania sau Finlanda, se bucură, vara aceasta, de îndrumarea cadrelor medicale din spitalele universitare din București.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 17:11

Programul se desfășoară și în alte opt centre universitare din ţară (Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș) şi oferă posibilitatea experimentării activității medicale și de cercetare din toate colțurile lumii, încurajând conceptul de “medicină fără frontiere”.

Voluntarii Societăţii Studenţilor în Medicină din București (SSMB) asigură organizarea programului științific al studenților străini, ce constă în: practică medicală într-un spital sau activitate de cercetare într-un laborator, timp de o lună, precum și workshop-uri și training-uri cu diverse teme de natură medicală (tehnici chirurgicale, cursuri de prim ajutor, tehnici de imagistică). Mai mult decât atât, voluntarii organizează activități ce urmăresc promovarea principalelor atracții turistice în București, precum și a obiectivelor remarcabile din România.

“În zilele noastre, medicina pe care o practicăm evoluează continuu. Ne propunem să contribuim la formarea unei noi generații de medici, într-un context propice, multicultural și deschis. Consider experiența internațională ca fiind un factor necesar în procesul nostru educațional și este foarte important pentru un viitor medic să aibă contact cu modul în care se practică medicina în alte țări. Prin intermediul schimburilor internaționale, avem ocazia să cunoaștem medici și studenți din toată lumea, să ne extindem rețeaua de colaboratori, dar și de prieteni, și să explorăm bune practici pe care le putem aplica în viitor în România”, declară preşedintele SSMB, Teodor Cristian Blidaru. 

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD