23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateMedicii de familie vor face vaccinări anti - Covid, din luna aprilie....

Medicii de familie vor face vaccinări anti – Covid, din luna aprilie. Care vor fi condițiile

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti – Covid, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, din luna aprilie 2021, imunizarea anti – Covid se va face și în cabinetele de medicină de familie.

Dr. Valeriu Gheorghiță a susținut că peste jumătate dintre medicii de familie din România ar fi doritori să participe la această activitate de imunizare a populației și că, dacă se obține și participarea medicilor de familie, România va atinge obiectivul de a vaccina cel puțin 60 la sută din populație chiar mai înainte de termenul anunțat inițial – acela fiind luna septembrie 2021.

Medicii de familie care vor face imunizări anti – Covid în cabinetele proprii ar urma să primească doze de vaccin din două în două săptămâni.

În replică, dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie, a explicat, miercuri, într-o intervenție telefonică la postul Digi 24, că foarte mulți medici de familie participă deja la acțiunea de imunizare anti – Covid în cabinetele care funcționează în spitale. Din acest motiv, numărul medicilor care vor face vaccinări anti – Covid în cabinetele proprii nu va fi foarte mare.

Pe de altă parte, medicii de familie sunt deja angrenați în acțiunile de vaccinare obișnuite – pentru alte probleme decât Covid – astfel că nu se știe când ar avea timp să mai facă și vaccinare anti – Covid.

Dacă vor fi totuși medici de familie care vor face imunizare anti – Covid în cabinetele proprii, acești medici vor respecta măsurile de siguranță și circuitele valabile pentru orice acțiune de vaccinare, a precizat dr. Gindrovel Dumitra.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă