Medicii de familie critică guvernul pentru actele normative contradictorii cu privire la COVID-19

Societatea Națională de Medicina Familiei/ Medicină Generală (SNMF) critică Guvernul pentru actele normative emise în perioada pandemiei de COVID-19 și care „nu putea fi aplicate în practica de zi cu zi”.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2020 - 00:11

„Au fost emise în această perioadă și câte trei sau patru acte normative pe zi. Am încercat să le deslușim, să le armonizăm și am semnalat de fiecare dată când erau prevederi contradictorii, care nu puteau fi aplicate în practica de zi cu zi. Am semnalat erori in procesul de control al pandemiei și niciodată nu ne-au fost luate în seamă observațiile. Noi și pacienții eram singurii vinovați care încurcam marșul triumfal al unor reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai altor autorități,” se arată într-un comunicat al SNMF.

Potrivit documentului, medicii de familie se plând că multe legi și ordonanțe emise nu respectă spiritul Constituției și sunt utile doar pentru a-i „pedepsi” și a zădărnici eforturile care se fac pentru îngrijirea corectă a pacienților.

„Mai mult, ca să dovedim că ne-am făcut datoria, a fost nevoie să furnizăm liste cu pacienți care au fost suspecți cu infecție COVID-19, ca și cum toți acei pacienți nu aveau medic de familie. Ni s-au cerut aceste situații de două ori. Le-am trimis și a doua oară, doar ca sa mai îngroșăm stivele de raportări,” se mai arată în comunicatul medicilor care se plâng de birocrație.

Medicii de familie spun că ultimele nouă luni au fost „cea mai umilitoare perioadă din existența noastră ca medici”, fiind desconsiderați de autorități.

Comentarii