Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Medicii ATI refuză să fie detașați la Institutul Matei Balș. Ce spune ministrul Sănătății

Mai mulți medici specialiști de ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) au spus că nu vor să fie detașați pentru a lucra la Institutul Matei Balș din București, invocând o problemă legată de managementul Secției ATI de la acest spital.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2020 - 18:34

Medicii ATI care au refuzat să meargă la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș susțin că Secția ATI de aici este condusă de un medic lipsit de experiență în domeniul ATI.

Situația este confirmată chiar de prof.dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Acesta a declarat, joi, la un post de televiziune, că "în zece ani de zile", Institutul Matei Balș avea timp să organizeze un concurs pentru ocuparea postului de șef de secție de către un medic specialist ATI.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că are cunoștință de situația de la Secția ATI a Institutului Matei Balș și că va trimite un control pentru a verifica în ce măsură un medic infecționist poate să conducă Secția ATI.

Institutul Matei Balș este subordonat, administrativ, Primăriei Capitalei.

Amintim că, potrivit celei mai recente variante a stării de alertă, medicii pot fi detașați de la un spital la altul, chiar fără acordul lor, pentru a face mai eficientă campania împotriva epidemiei de coronavirus. Premierul Orban a anunțat, pe de altă parte, că ar prefera ca medicii să fie detașați cu acordul lor.

Comentarii