8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSănătateMedia de vârstă a celor care se infectează cu Covid-19 este în...

Media de vârstă a celor care se infectează cu Covid-19 este în scădere

Vacanța de vară, cu toată interacțiunea specifică în rândul adolescenților mai ales pe Litoral, a dus la creșterea numărului de tineri care se infectează cu Covid-19, atrage atenția Ministerul Sănătății.

Același semnal de alarmă l-a tras zilele trecute și Organizația Mondială a Sănătății, care a adăugat că tinerii infectați sunt de cele mai multe ori asimptomatici și răspândesc foarte ușor virusul.

„Respectarea regulilor de protecție va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere.”, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Oficialul a adăugat că se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri în condițiile în care se constată o scădere ușoară dar că, din nefericire, numărul de bolnavi în stare foarte gravă în secțiile de terapie intensivă este alarmant de mare având în vedere capacitatea sistemului medical românesc.

Institutul Național de Sănătate Publică centralizează zilnic datele privind persoanele infectate în ultima perioadă, și, potrivit raportării oficiale valabilă miercuri dimineață, aproape jumătate dintre cei infectați sunt cuprinși ca vârstă între 40 și 60 ani.

Conform graficului, dacă ar fi să catalogăm ca tinere persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 ani, s-au înregistrat 6.404 cazuri de infectare cu Covid-19, respectiv un procent de doar 9% din total.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă