Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Masca se poartă obligatoriu în spații deschise, la peste 3 cazuri la mie

Guvernul Orban a decis, miercuri., că masca sanitară trebuie să se poarte obligatoriu în toate spațiile deschise, la o incidență a cazurilor de infectare de peste 3 cazuri la mie, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2020 - 17:48

Executivul a aprobat, miercuri, o Hotărâre de Guvern care precizează că masca sanitară trebuie purtată, obligatoriu, la o incidență a cazurilor de infectare de peste 3 la mie.

Acest anunț a fost făcut, miercuri după-amiază, de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Potrivit acestuia, la o incidență a cazurilor mai mică de trei la mie, rămân valabile măsurile aplicate și până acum, care obligă la portul măștii la o distanță mai mică de 50 de metri de unitățile de învățământ.

În București, rata de infectare este în acest moment de 2,82 la mie.

Pentru persoanele considerate contact dar care nu au simptome, nu este obligatorie testarea, dar este obligatorie carantina la domiciliu, timp de 14 zile, a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.

Pentru evenimente cu un număr mare de persoane, regulile nu s-au modificat. Astfel, la evenimente în spații deschide pot participa cel mult 50 de oameni, iar la evenimente în spații închise pot participa cel mult 20 de oameni. Această prevedere se va aplica și pentru ziua votului la alegerile parlamentare (dacă până atunci nu se va decide altfel), a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Comentarii