14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateMarea Britanie, stocuri de medicamente pentru a evita o criză în caz...

Marea Britanie, stocuri de medicamente pentru a evita o criză în caz de eșec al tratativelor cu UE

Oficialii Departamentului Sănătății au trimis o scrisoare furnizorilor de produse medicale prin care îi îndemna să „reînnoiască” stocurile de medicamente, avertizând chiar, companiile, să fie pregătite și pentru o reconsiderare a rutelor de transport, astfel încât să fie evitat, pe cât posibil transportul maritim pe Canalul Mânecii.
Miniștrii au solicitat companiilor britanice să se asigure că stocarea este „o parte cheie a planurilor lor de urgență”, funcționarii guvernamentali dorind să se asigure ca firmele de produse farmaceutice pot avea stocuri pentru cel puțin șase săptămâni de livrări, până la 31 decembrie.
De asemenea, recunoscând modul în care pandemia coronavirusului a afectat liniile de alimentare, oficialii iau în calcul și faptul că „poate fi necesară o abordare flexibilă a pregătirii”. Un document oficial, publicat de The Times arată că ”cea dintâi prioritate a oricărei situații de urgență ar trebui să fie menținerea ratelor de reaprovizionare la nivelurile necesare prin asigurarea capacității de circulare a mărfurilor în afara rutelor scurte (Canalului Mânecii), folosite în mod obișnuit”.

Planuri privind un eventual război comercial cu Uniunea Europeană

După ce noul ministru francez pentru Europa, Clement Beaune, a declarat că lipsa unui acord Brexit este mai bună decât un tratat dezavantajos pentru Franța și că statul învecinat Marii Britanii nu vor accepta ”oferte cu orice preț”, oficialii britanici au intrat în alertă în perspectiva unei confruntări comerciale viitoare care ar putea împieta și asupra transportului de medicamente.
„Mai bine nu încheiem nicio înțelegere decât să parafăm un tratat dezavatajos”, a spus Clement Beaune, adăugând că Franța va fi „intransigentă” și că nu va fi „intimidată” de Marea Britanie în „jocul” negocierii. „Să nu ne împiedicăm pe noi înșine, dacă nu există niciun acord, va fi o problemă dificilă”, a adăugat Beaune.
În aceste condiții, britanicii au pregătit un răspuns pe măsură, guvernul dezvăluind planurile de amendare a șoferilor de camioane ce transportă mărfuri destinate porturilor Canalului, chiar și cu de 300 de lire sterline, dacă vor merge în Kent după 31 decembrie fără documente de export necesare.
Miniștrii se tem că, în absența unui acord comercial, UE va impune controale stricte de import asupra tuturor mărfurilor care intră în UE. Acest lucru are potențialul de a bloca rețelele de călătorie și tocmai de aceaa, oficialii urmăresc să instituie un nou sistem pentru a se asigura că toate camioanele au documentele corecte înainte de a ajunge la destinație.
Marea Britanie și Uniunea Europeană au negociat, săptămâna trecută, un potențial acord Brexit, cu același final ca și rundele precedente. În timp ce, în prezent, Bruxelles-ul consideră a fi „puțin probabile” șansele de a încheia un tratat de comerț liber până la finele anului în curs, Londra este ceva mai optimistă și crede, totuși, că o înțelegere ar putea fi parafată chiar mai devreme, adică în luna septembrie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă