SĂNĂTATE EXTERNĂ. Vaccin anti Covid-19 Astra Zenecca / Reuters

MAREA BRITANIE DEVINE PRIMA ȚARĂ CARE ADMINISTREAZĂ VACCINUL OXFORD ASTRAZENECA

Miniștrii consideră măsuri mai dure, deoarece țara se confruntă cu o cursă contra cronometru pentru a combate o nouă tulpină de coronavirus

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

04.01.2021 - 19:18


 
Matt Hancock, secretarul de sănătate, a declarat luni că mai multe zone din Anglia vor fi plasate în cel mai înalt nivel de alertă pentru coronavirus, nivelul 4, avertizând că „avem câteva săptămâni foarte dificile în fața noastră”.
 
Chiar când noul vaccin a fost lansat, miniștrii s-au pregătit luni să analizeze ce măsuri mai dure ar fi necesare pentru a controla răspândirea virusului, inclusiv închiderea școlilor.
 
În prezent, 78% din populația Angliei trăiește în nivelul 4, sub care magazinele neesențiale sunt închise, iar restaurantele sunt deschise doar pentru comenzi de livrare, dar școlile rămân încă deschise. Cu toate acestea, se așteaptă ca marea majoritate a țării să intre în nivelul 4 până la sfârșitul săptămânii.
 
"Există zone de nivel 3 din țară în care virusul se răspândește și crește", a declarat Hancock pentru programul Today de la BBC. „De fapt, acestea sunt unele dintre regiunile  în care se răspândește cel mai repede.”
 
Boris Johnson, premierul Marii Britanii, dorește să mențină școlile deschise, dacă este posibil, dar creșterea bruscă a virusului, însoțită de un refuz al unor profesori de a lucra, i-ar putea forța mâna.
 
Duminică seara și luni, unele școli din toată țara au scris părinților că copiii vor trebui să rămână acasă, deoarece absențele răspândite ale personalului înseamnă că nu mai pot deschide în siguranță.
 
Într-o declarație comună neobișnuită, șase sindicate care reprezentau personalul din învățământ au cerut luni învățământ la distanță, în timp ce școlile aveau siguranță Covid-19 și personalul avea acces prioritar la vaccin.
 
Numărul 10 a exclus introducerea unei ore de închidere (stat în casă), dar sunt luate în considerare alte opțiuni care ar crea un nou „nivel 5”, inclusiv închiderea prelungită a școlii și un mesaj mai „dur la domiciliu” pentru a controla virusul.
 
Într-un comunicat, al sistemului național de sănătate NHS s-a transmis spus că un pacient în vârstă de 82 de ani, cu dializă renală, a primit vaccinul Oxford / AstraZeneca la Spitalul Oxford Churchill luni dimineață. Vaccinul a fost aprobat pentru utilizare de urgență de către autoritatea de reglementare din Marea Britanie săptămâna trecută.
 
Vaccinul va fi administrat la un număr mic de spitale în primele câteva zile din motive de supraveghere, înainte de a fi lansat la serviciile de medicină generală mai târziu în această săptămână.

Comentarii