15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateMarea Britanie a aprobat vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer - BioNTech

Marea Britanie a aprobat vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer – BioNTech

Marea Britanie va trece la vaccinarea oamenilor din grupurile prioritare după ce organismul britanic de reglementare a medicamentelor a aprobat utilizarea vaccinului produs de Pfizer – BioNTech, informează BBC.

Au fost comandate primele 40.000 doze pentru vaccinarea a 20.000 de oameni, tratamentul presupunând repetarea aplicării unei doze de vaccin la 21 zile după prima administrare. Marea Britanie va achiziționa cel puțin 10 milioane de doze din vaccinul care a fost realizat și testat într-un timp record de doar 10 luni și care are, potrivit producătorilor, o rată de protecție de cel puțin 95%.

Vaccinul anti-Covid-19 al Pfizer – BioNTech folosește un fragment mic de cod genetic din noul coronavirus pentru a învăța organismul cum să lupte împotriva Covid-19 și pentru realizarea imunității specifice.

Produsul trebuie păstrat la aproximativ –70 grade Celsius și poate fi transportat doar în cutii speciale, introdus în gheață uscată, putând fi păstrat în frigider cel mult 5 zile.

Marea Britanie a stabilit că persoanele care vor fi vaccinate primele sunt rezidenții și personalul de îngrijire la domiciliu, persoanele de peste 80 ani și toți lucrătorii din sistemul de sănătate și sistemul de asistență socială.

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă