Marea Britanie a aprobat vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer - BioNTech

Marea Britanie devine prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer – BioNTech pentru utilizare pe scară largă în războiul cu noul coronavirus care a răpus până acum peste 58.500 de britanici.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2020 - 09:40

Marea Britanie va trece la vaccinarea oamenilor din grupurile prioritare după ce organismul britanic de reglementare a medicamentelor a aprobat utilizarea vaccinului produs de Pfizer – BioNTech, informează BBC.

Au fost comandate primele 40.000 doze pentru vaccinarea a 20.000 de oameni, tratamentul presupunând repetarea aplicării unei doze de vaccin la 21 zile după prima administrare. Marea Britanie va achiziționa cel puțin 10 milioane de doze din vaccinul care a fost realizat și testat într-un timp record de doar 10 luni și care are, potrivit producătorilor, o rată de protecție de cel puțin 95%.

Vaccinul anti-Covid-19 al Pfizer – BioNTech folosește un fragment mic de cod genetic din noul coronavirus pentru a învăța organismul cum să lupte împotriva Covid-19 și pentru realizarea imunității specifice.

Produsul trebuie păstrat la aproximativ –70 grade Celsius și poate fi transportat doar în cutii speciale, introdus în gheață uscată, putând fi păstrat în frigider cel mult 5 zile.

Marea Britanie a stabilit că persoanele care vor fi vaccinate primele sunt rezidenții și personalul de îngrijire la domiciliu, persoanele de peste 80 ani și toți lucrătorii din sistemul de sănătate și sistemul de asistență socială.

 

Comentarii