13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateMai mulți elevi au ajuns la spital, după ce li s-a pus...

Mai mulți elevi au ajuns la spital, după ce li s-a pus în clasă o lampă cu ultraviolete

Incidentul s-a înregistrat la Şcoala Gimnazială 11 din Municipiul Brașov.

Aici, mai mulţi elevi din aceeași clasă au ajuns acasă, după cursuri, cu ochii înroşiţi, lăcrimând şi cu usturimi în zona ochilor, motivul acestor simptome fiind că ar fi stat în apropierea unei lămpi cu ultraviolete care a fost uitată în funcțiune în clasa lor.

Potrivit unor discuții de pe grupul de părinți din clasa respectivă, circa 20 de copii ar fi fost afectați de acest incident.

Miercuri dimineață, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov a anunțat că polițiștii s-au autosesizat, după apariția în spațiul public a acestor informații, și că efectuează cercetări în acest caz.

Potrivit unor surse neoficiale, lampa cu ultraviolete trebuia să funcționeze noaptea pentru eliminarea virusului gripal dar a fost uitată în funcțiune, de-a lungul orelor de curs, de o femeie de serviciu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă