New Delhi, India Un voluntar al apărării civile care poartă o cască cu temă coronavirus participă la o campanie de sensibilizare pe o piață Fotografie: Sajjad Hussain / AFP / Getty Images

Lumea suferă din cauza noilor restricții COVID cu infecții care se apropie de 60 de milioane

Țările din întreaga lume suferă din cauza noilor blocaje ale coronavirusului înaintea Crăciunului și a altor sărbători

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2020 - 13:15

Infecțiile globale s-au apropiat de 60 de milioane miercuri, iar oficialii americani au pledat ca americanii să rămână acasă de Ziua Recunoștinței.
 
Se așteaptă ca weekend-ul sărbătorilor să alimenteze un val de infecții în Statele Unite, ceea ce conduce lumea la infecții crescânde cu COVID-19. Numărul zilnic de marți a urcat la peste 2.000, cel mai mare număr în 24 ore de la începutul lunii mai.
 
„Toate călătoriile de Ziua Recunoștinței ne asigură că nimeni nu se va îmbolnăvi”, a spus dr. Tatiana Prowell de la Johns Hopkins School of Medicine.
 
„Mentalitatea SUA „fiecare pentru sine ” ucide sute de mii. Devastator de urmărit ”, a spus Prowell pe Twitter.
 
Speranțele pentru un vaccin de succes, stimulate de Pfizer, AstraZeneca și Moderna, au dat pieței burselor mondiale un impuls.
 
Dar este puțin probabil ca un vaccin aprobat să fie disponibil pe scară largă în luni de zile, în timp ce oamenii de știință insistă asupra necesității continue de vigilență, iar politicienii iau în calcul blocajele de Crăciun pe fondul unui al doilea val de pandemie.
 
Germania a raportat miercuri un număr record de 410 decese din COVID-19 în ultimele 24 de ore, înainte ca cei 16 lideri ai statului federal și cancelarul Angela Merkel să discute despre extinderea restricțiilor în decembrie și pentru Crăciun și Anul Nou.
 
Italia a raportat 853 decese legate de COVID-19 marți, crescând de la 630 cu o zi înainte și cel mai mare număr zilnic din 28 martie.
 
Dar noile infecții și numărul de persoane spitalizate cu virusul din Franța au scăzut brusc, pe măsură ce un blocaj național a intrat în a patra săptămână.
 
Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că oamenii ar putea începe să fie vaccinați până la sfârșitul anului.
 
„Vom începe foarte probabil și, în așteptarea autorizării autorităților de sănătate, vaccinarea celor mai vulnerabile populații, deci a persoanelor în vârstă, imediat după sfârșitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie”, a spus el într-o adresă televizată.
 
Air France-KLM se numără printre companiile aeriene care se pregătesc să transporte milioane de doze de vaccinuri sensibile la temperatură.
 
„Va fi o provocare logistică majoră”, a declarat Christophe Boucher, șeful cargo Air France.
 
Macron a declarat că Franța va începe să-și ușureze blocarea COVID-19 în acest weekend, astfel încât până la Crăciun, magazinele, teatrele și cinematografele să se redeschidă și oamenii să-și poată petrece vacanța cu familiile lor.


 
PROVOCĂRI


 
Cele patru națiuni din Regatul Unit, care și-au conceput propriile politici de pandemie până acum, au fost de acord să relaxeze restricțiile de Crăciun pentru a permite până la trei gospodării să se întâlnească acasă timp de cinci zile.
 
Guvernul va cheltui 280 de miliarde de lire sterline (374 miliarde de dolari) anul acesta pentru a „trece țara noastră” de pandemie, a spus ministrul de finanțe Rishi Sunak.
 
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat împotriva relaxării blocajelor prea repede.
 
„Trebuie să învățăm din vară și să nu repetăm ​​aceleași greșeli”, a spus ea Parlamentului European. „Relaxarea prea rapidă și prea mult este un risc pentru un al treilea val după Crăciun.”
 
Lituania și Norvegia au extins restricțiile până la jumătatea lunii decembrie.

Comentarii