Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban: Lista țărilor de risc va fi actualizată săptămâna viitoare

Ludovic Orban a explicat de ce autoritățile lucrează pe o listă a țărilor cu risc ce a fost stabilită pe baza incidenței infectărilor cu Covid-19, date valabile în data de 24 august.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 27.09.2020 - 12:46

Ludovic Orban a anunțat că în cursul săptămânii viitoare se va actualiza lista întocmită de Institutul Național de Sănătate Publică, instituție ce furniza săptămânal date până luna trecută dar care nu a mai actualizat lista țărilor cu risc de infectare din data de 24 august.

„Am amânat-o o săptămână... Am amânat o perioadă, de ce... pentru că la nivelul Comisiei Europene sunt dezbateri și se așteaptă o decizie care încă nu a fost adoptată care să reglementeze la nivelul Uniunii Europene care sunt măsuri ce trebuie luate în astfel de situații.”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat de jurnaliști dacă această decizie a Comisiei Europene întârzie o lună de zile, lista ce se actualiza săptămânal până în august va rămâne neschimbată, cu date valabile la 24 august, premierul a adăugat:

„Au fost evoluții, este adevărat. Dacă mai întârzie, săptămâna viitoare, luni, vom lua decizii pe baza datelor reactualizate.”

Lista privind țările cu risc se bazează în prezent pe numărul de infectări cu Covid-19, așa cum au fost oferite date oficiale de către Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor în data de 24 august.

Comentarii