15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSănătateLudovic Orban cere creşterea capacităţii de tratare în secţiile de Terapie Intensivă

Ludovic Orban cere creşterea capacităţii de tratare în secţiile de Terapie Intensivă

Premierul Ludovic Orban cere creşterea capacităţii de tratare în secţiile de Terapie Intensivă, odată cu creşetera numărului de cazuri.

,,Trebuie introdus oxigen. Ce e aşa mare filosofie?”, a afirmat premierul în şedinţa de Guvern.

,,Am început să creştem capacitatea de ventilaţie, în zonele care sunt mai afectate. În Bucureşti, am distribuit ventilatoare la Spitalul Pantelimon, Spitalul Universitar şi Spitalul Floreasca. Capacitatea de ventilaţie ne ajută să asistăm pacienţii până la internare în unităţile de Terapie Intensivă” a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, şeful DSU, Raed Arafat.

În continuare ministrul Sănătăţii a vorbit despre creşterea numărului de teste.

,,Avem 141 de puncte de testare, mai apar mâine 18 puncte de testare, cu o capacitate de 50.000 de teste pe zi. Putem să creştem numărul de testări zilnice”, a anunţat Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a cerut ca testele să fie distribuite uniform, încât rezultatele să poată veni în 24 de ore.

,,În ceea ce priveşte secţiile de Terapie Intensivă, părerea mea este că trebuie să fim pregăţiţi să mai introducem spitale în strutura de spitale Covid sau spitale suport, pentru a creşte capacitatea de tratare în secţiile de Terapie Intensivă”, a cerut premierul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că se discută mai multe soluţii, iar premierul a sugerat o discuţie cu primarul captalei pentru rezolvarea situaţiei din Capitală, întrucât există 35 de spitale.
,,La Pipera sunt 500 de paturi şi funcţionează 100”, a declarat Orban, iar Raed Arafat a precizat că 400 dintre paturi nu au oxigen.

,,Trebuie introdus oxigen. Ce e aşa mare filosofie? Pe măsură ce cresc cazurile noi trebuie să ne adaptăm să creştem capacitatea la ATI. Am discutat la Victor Babeş, unde există cu adevărat capacitatea de a pune în funcţiune noi paturi. O tot plimbă că nu au aviz. Aici DSP trebuie cu celeritate să avizeze capacitatea de asistare. Şi paturile să fie operaţionalizate într-un timp foarte scurt 48 de ore, maxim 72 de ore”, a mai declarat premierul.

Cele mai citite

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă