Iohannis: Carantinarea este o măsură care şi-a dovedit eficienţa

Președintele Klaus Iohannis este de părere că decizia de carantinare a unor localități din România "este o măsură care şi-a dovedit eficienţa".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2020 - 16:32

Președintele Klaus Iohannis este de părere că decizia de carantinare a unor localități din România "este o măsură care şi-a dovedit eficienţa".

Șeful statului a făcut această declarație duminică, 22 noiembrie, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, cu prilejul unei vizite pe care a efectuat-o la Institutul Fundeni din București.

"Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant. Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa", a declarat, duminică, președintele Iohannis.

Șeful statului recunoaște însă că decizia de carantinare afectează economia și, de aceea, nu se ia cu ușurință.

"Problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea", a explicat președintele Iohannis.

Comentarii