Foto: Medlife

Intenția de vaccinare în România este mult sub valorile la care era estimată

Intenția de vaccinare în România este mult sub valorile la care era estimată inițial, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost publicate de compania Medlife.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2021 - 12:53

Intenția de vaccinare în România este mult sub valorile la care era estimată inițial, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost publicate miercuri, 21 aprilie 2021, de compania Medlife.

"Datele celui mai recent studiu realizat de MedLife, cu scopul de a estima numărul persoanelor decise să se vaccineze, arată că intenția de vaccinare a românilor este sub așteptările inițiale. Mai exact, estimările actuale indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o rată de 27 – 31% din totalul persoanelor rezidente în România, care au împlinit cel puțin 16 ani", precizează un comunicat de presă transmis de Medlife.

Educația este unul dintre principalii factori care influențează puternic intenția de vaccinare – cu cât nivelul de educație este mai ridicat, cu atât rata de vaccinare este mai mare. În schimb, teama de efectele adverse generate de vaccin, pe termen lung sau imediat, "este motivul principal din spatele refuzului de a se vaccina".

"Reprezentanții MedLife atrag din nou atenția asupra necesității de adaptare urgentă a strategiei naționale de vaccinare și de implicare a principalilor actori din societate pentru a determina un număr cât mai mare de români să se vaccineze. Avem nevoie de implicarea polilor de încredere ai societății, precum biserica, armata, societatea civilă", subliniază comunicatul de presă transmis de Medlife.

Comentarii