10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateINML a anunţat cauza morţii copilului de 2 ani internat la Sanador....

INML a anunţat cauza morţii copilului de 2 ani internat la Sanador. Medicii i-au înţepat o venă

“Moartea a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragie, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale pentru „testicul necoborât stâng”. Diagnosticul preoperator şi indicaţia chirurgicală au fost corecte. In cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicaţie hemoragică cu evoluţie insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată. La examenul medico-legal al cadavrului s-au constatat leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corp dur (posibil prin manipularea pacientului) neimplicate în tanatogeneză”, se arată în raportul de expertiză medico-legală necropsică întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, după efectuarea autopsiei, intrat în posesia Mediafax. 

Concret, copilul a sângerat lent, după ce medicii i-au înțepat o venă de la un testicul, până a murit. Expertiza medicală a fost trimisă către procurori.

Copilul a murit pe 21 octombrie 2018 după ce a suferit o operaţie de hernie inghinală. Părinţii copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din spitalele de stat, însă, după operaţie, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuţul nu se trezeşte, acestea nu găseau echipamentele şi nici nu ştiau să le folosească, aşa că au chemat SMURD-ul. Băieţelul nu a mai putut fi salvat.

Părinţii copilului decedat în condiţii misterioase susţineau după decesul acestuia că au optat pentru o clinică privată de teama infecţiilor intraspitaliceşti din unităţile sanitare de stat şi cer ca cei vinovaţi să plătească pentru moartea copilului lor. Aceştia îl acuzau pe medicul chirurg care l-a operat pe băieţel şi care îşi desfăşoară activitatea şi în Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală nu le-a spus nimic despre riscurile intervenţiei chirurgicale. Mama băieţelului, Andreea Duță, reclama faptul că, după ce a observat că i se face tot mai rău copilului, asistentele medicale păreau depăşite de situaţie: „Am fugit cu el la camera asistentelor. Au început să acţioneze haotic, oxigenul din perete nu mergea, echipamente nu aveau, absolut nimic, nu ştiau cum să folosească, o incompetență crasă. Nu ştiau pe cine să cheme mai repede, le tremurau mâinile, un haos general”.

Părinţii lui Ştefan mai povesteau că, disperaţi, au sunat la 112 pentru a le fi salvat băieţelul, fiind îndrumaţi să facă acest lucru chiar de către medicul care îl operase pe cel mic: „Au trecut minute întregi până când personalul de resuscitare al spitalului privat a venit de la etajul 6 la 2. Nu cu un aparat de defibrilare cardiacă, ci cu un balon de ventilare mecanică. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine. Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză? Cu adrenalină? Habar nu aveau! Habar ­n-aveau! ­Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului”.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă