Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Infecțiile din spitale, combătute cu un...comitet interministerial

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că urmează să fie înfiinţat un comitet interministerial privind combaterea infecţiilor în spitale.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 20:12

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că urmează să fie înfiinţat un comitet interministerial privind combaterea infecţiilor în spitale.

"Pe transparenţă decizională, la Ministerul Sănătăţii există un act normativ pe care îl vom promova probabil peste două săptămâni, un comitet interministerial pentru combaterea infecţiilor asociate actului medical, pentru că este o problemă foarte gravă, o problemă de care suntem cu toţii responsabili. Acel comitet interministerial va avea sarcini concrete, precise, inclusiv în zona legată de dezinfectanţi", a spus Sorina Pintea, la Antena 3.

Potrivit acesteia, nivelul raportat al infecţiilor spitaliceşti din România este de 1,4%, în vreme ce în Germania este de 8%.

"Noi avem o problemă în a recunoaşte, pentru că toată lumea are senzaţia că dacă recunoşti eşti pus la zid. Eu prefer să fiu pusă la zid pentru că recunosc, pentru că sunt nişte probleme, decât să fiu pusă la zid pentru că s-a întâmplat ceva. Acestea sunt lucruri care trebuie spuse public, pentru că în toate spitalele din această lume există infecţii, există probleme. În Germania există un spital dedicat pacienţilor cu infecţii intraspitaliceşti, un spital de terapie intensivă care tratează pacienţii cu infecţii intraspitaliceşti. Deci acest lucru se recunoaşte la nivel mondial", a afirmat ministrul.

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD