3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSănătateIncidența Covid în București a urcat la 5,33 la mie. La peste...

Incidența Covid în București a urcat la 5,33 la mie. La peste 6 la mie se închid școlile

Incidența de infectare cu virusul Covid a urcat în București la nivelul de 5,33 la mie, anunță datele comunicate, duminică, 21 martie, de INSP.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât această rată se calculează în funcție de testele efectuate în ultimele 24 de ore, teste care, în zilele de sâmbătă și duminică, sunt mai puține decât în zilele de lucru.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, duminică, după ședința de la Prefectura Capitalei, că în acest moment nu s-au decis măsuri mai dure de protecție la nivelul Bucureștiului și nici nu se pregătește intrarea Capitalei în carantină. Totuși, mâine (luni), prefectul va avea o întâlnire cu reprezentanți ai DSP București.

Situația cea mai gravă de care se tem autoritățile este ca rata de infectare să depășească, în București, 6 la mie. În acel moment, prima măsură care se va lua va fi închiderea școlilor – adică trecerea sută la sută a elevilor în sistem online, a precizat prefectul Stoica.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

28 noiembrie, ziua cea mare a Bucovinei! Se împlinesc 105 ani de la unirea cu țara

1918 a fost un an deosebit. România a fost la un pas să dispară ca stat, dar a terminat să fie mai mare...

Soția lui Kirilo Budanov, șeful spionajului Ucrainei, ar fi fost otrăvită

Soția lui Kirilo Budanov, unul dintre cei mai importanți ofițeri din armata Ucrainei, ar fi fost otrăvită, susțin surse de la Kiev, citate de...

Tragedie în Polonia! Patru persoane au decedat

Patru persoane au murit într-un accident produs la mina Sobieski din Jaworzno, în sudul Poloniei, a anunțat, marți, oficialii, notează Reuters. Anna Swiniarska-Tadla, purtător de...
Ultima oră
Pe aceeași temă