5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSănătateÎncă un mit OMS este demontat: Regula celor 2 metri de siguranță,...

Încă un mit OMS este demontat: Regula celor 2 metri de siguranță, contestată de cercetători!

O idee propagată de OMS, devenintă dogmă pe parcursul pandemiei, cea a distanței de 6 metri până la care se pot propulsa, prin tuse sau strănut, particulele patogene, este contestată de cercetători.

Dr. Lydia Bourouiba (foto), profesor asociat la MIT, a publicat un articol în care a solicitat regândirea transmisiei coronavirusului – arătând că cercetările au arătat că strănuturile și tusea ar putea răspândi nori de gaz cu picături mult mai departe de 2 metri.

Într-un interviu ea a numit disputa privind transmiterea picăturilor și a aerosolilor o „dezbatere falsă”, care a limitat până în prezent eforturile mondiale de a se elabora orientări eficiente privind siguranța populației. Bourouiba a declarat că autoritățile din sănătate ar trebui să implementeze linii directoare de distanțare bazate pe circulația specifică a aerului, în anumite spații agentul patogen putând fi transportat la distanțe mult mai mari.

Observația vine în contextul în care, recent, silită de împrejurări, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut dovezile științifice potrivit cărora coronavirusul poate fi răspândit prin particule minuscule, aflate în suspensie, în aer, în urma unei scrisori deschise, semnate de peste 200 de oameni de știință, care au acuzat Organizația Mondială a Sănătății de faptul că subestimează posibilitatea transmiterii aeriene a SARS-COV-2.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă