Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încă un mit OMS este demontat: Regula celor 2 metri de siguranță, contestată de cercetători!

O idee propagată de OMS, devenintă dogmă pe parcursul pandemiei, cea a distanței de 6 metri până la care se pot propulsa, prin tuse sau strănut, particulele patogene, este contestată de cercetători.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2020 - 08:56

O idee propagată de OMS, devenintă dogmă pe parcursul pandemiei, cea a distanței de 6 metri până la care se pot propulsa, prin tuse sau strănut, particulele patogene, este contestată de cercetători.

Dr. Lydia Bourouiba (foto), profesor asociat la MIT, a publicat un articol în care a solicitat regândirea transmisiei coronavirusului - arătând că cercetările au arătat că strănuturile și tusea ar putea răspândi nori de gaz cu picături mult mai departe de 2 metri.

Într-un interviu ea a numit disputa privind transmiterea picăturilor și a aerosolilor o „dezbatere falsă”, care a limitat până în prezent eforturile mondiale de a se elabora orientări eficiente privind siguranța populației. Bourouiba a declarat că autoritățile din sănătate ar trebui să implementeze linii directoare de distanțare bazate pe circulația specifică a aerului, în anumite spații agentul patogen putând fi transportat la distanțe mult mai mari.

Observația vine în contextul în care, recent, silită de împrejurări, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut dovezile științifice potrivit cărora coronavirusul poate fi răspândit prin particule minuscule, aflate în suspensie, în aer, în urma unei scrisori deschise, semnate de peste 200 de oameni de știință, care au acuzat Organizația Mondială a Sănătății de faptul că subestimează posibilitatea transmiterii aeriene a SARS-COV-2.

Comentarii