5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSănătateÎn România mor de opt ori mai mulți bolnavi cu Covid-19 decât...

În România mor de opt ori mai mulți bolnavi cu Covid-19 decât media Uniunii Europene

Uniunea Europeană a actualizat datele privind gradul de îmbolnăvire și numărul de decese înregistrate în țările membre și Marea Britanie iar România s-a distanțat, din nefericire, în fruntea ierarhiei în ceea ce privește numărul de bolnavi decedați în ultimele două săptămâni.

Sistemul medical din România pare depășit de situație și nu poate să scadă numărul de pacienți aflați în spitale care nu reușesc să supraviețuiască ba, dimpotrivă, numărul acestora a crescut până la o valoare record de 3 la suta de mii de locuitori, valoarea ultimelor două săptămâni, în condițiile în care în urmă cu exact o săptămână valoarea era de 2,7 decese.

Comparativ cu datele oficiale înregistrate în celelalte state membre și în Marea Britanie, situația de la noi arată cât de departe suntem de performanțele în tratarea persoanelor infectate cu Covid-19.

La nivel european, pe locul doi se situează Bulgaria cu 1,3 decese la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile iar podiumul negru este completat de Belgia, cu un deces la o sută de mii de locuitori. Media la nivel european și Marea Britanie este de 0,38 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

România stă prost și la numărul de noi cazuri de Covid-19

Țara noastră este pe locul 4 în Uniunea Europeană la numărul cumulativ de cazuri Covid-19 la suta de mii de locuitori în același interval de 14 zile, cu o valoare de 87,2. Spania conduce cu 152,7, urmată de Malta cu 121,2 și Luxemburg cu 96,3 cazuri la 100.000 locuitori.

Media la nivel european în ultimele două săptămâni este de 37,4 număr cumulativ de cazuri. În statele membre și Marea Britanie, până duminică se înregistraseră 2.037.588 infectări cu noul coronavirus, 180.642 bolnavi pierzându-și viața. Cele mai afectate state rămân Marea Britanie, Italia, Franța, Spania și Belgia.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă