21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateImunitatea organismului are strânsă legătură cu ce mănânci

Imunitatea organismului are strânsă legătură cu ce mănânci

Alimentația cu carențe în aportul de minerale, vitamine și proteine poate duce la hipoglicemie. Pe când deshidratarea reduce debitul cardiac, afectând transportul substanțelor nutritive și a oxigenului către țesuturi. În ceea ce privește mișcarea, studiile arată că nu există niciun risc făcând exerciții fizice atunci când suntem obosiți, dimpotrivă, acestea energizându-ne. Știi bine că lipsa somnului induce oboseală, irascibilitate, scăderea atenției și a puterii de concentrare. La fel, stresul creează tulburări de somn și de apetit (fie absența lui, fie senzația excesivă de foame). Iar prioritizarea lucrurilor importante sau mai puțin importante în viața ta – pentru a avea o stare de armonie trup-minte-suflet – numai de tine depinde.

Până la starea de zen, însă, Sano Vita îți recomandă să începi cu primul pas. Fiindcă 80% din imunitatea organismului este concentrată la nivel intestinal, căruia trebuie să-i asiguri 75% bacterii benefice pentru a evita simptomele digestive neplăcute (balonare, gaze, dureri, constipație, diaree sau intestin permeabil). Ia în calcul o cură de detoxifiere a organismului deoarece o asemenea acțiune duce la eliminarea toxinelor din colon, curaţă sângele, reglează tensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge.  

Seminţele de in sunt cel mai bun transportator și curățător de reziduuri. Cu doar 100g făină de semințe de in, bogate în acizi grași Omega-3, elimini toxinele, previi tensiunea arterială și combați constipația. 

Pasul următor după detoxifiere – care, ai grijă, va genera puternice reacții fizice – este să îți energizezi organismul. O poți face apelând tot la un aliment minune: curmalele, supranumite și „fructele paradisului. Bogate în fier și acid folic, tratează anemia, reglează glicemia și protejează pancreasul. În plus ajută la tratarea constipației, problemelor cardiace, disfuncțiilor sexuale și tulburărilor intestinale. Practic sunt stimulente energetice naturale dat fiind că își fac efectul în 30 minute de la momentul consumului. 

În ritmul acesta trepidant găsește-ți timp și pentru tine. Adoptă obiceiuri alimentare care să te reprezinte și o să-ți mulțumești mai târziu.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă