19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateImporturile de echipamente medicale din țări non U.E, scutite de taxe vamale!

Importurile de echipamente medicale din țări non U.E, scutite de taxe vamale!

“Astfel va fi mai uşor, din punct de vedere financiar, să obţinem echipamente medicale de care doctorii, infirmierii şi pacienţii au nevoie disperată”, a informat executivul comunitar într-un comunicat de presă.

Măsura vizează în special măştile şi echipamentele de protecţie, precum şi kit-urile de depistare şi ventilatoarele mecanice. Scutirea se va aplica pentru o perioadă de şase luni, începând retroactiv din 30 ianuarie, şi va putea fi prelungită.

“Prin eliminarea taxelor vamale şi a TVA-ului pentru importurile de astfel de produse din ţările terţe, Comisia Europeană va face mai accesibile aceste produse”, a declarat comisarul european pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni.

Luna trecută, Europa a devenit epicentrul mondial al pandemiei de coronavirus cu peste 10.000 de decese, multe din cauza lipsei de echipamente medicale precum ventilatoare mecanice.

“Pentru a vă da un exemplu, În Italia, taxele vamale de 12% şi un TVA de 22% sunt impuse pentru unele măşti sau echipamente de protecţie pe care le importăm din China. Decizia noastră le va face mai ieftine cu o treime”, a subliniat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Taxele vamale percepute la frontierele Uniunii vamale precum şi oparte din Taxa pe Valoarea Adăugată contribuie la bugetul general al UE

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă