19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateImportanta consumul de vitamine si minerale obtinute din surse naturale

Importanta consumul de vitamine si minerale obtinute din surse naturale

Sanatatea noastra este indispensabil legata de consumul de produse naturale, din surse cat mai sigure. Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia niciunei persoane. In orice anotimp trebuie identificate acele surse de hrana care sa ne asigure aportul zilnic de vitamine si de minerale. La ora actuala produsele care ne pot oferi nutrientii necesari pentru buna functionare a organismului se pot procura in orice anotimp, atat din fructe si legume, cat si din suplimente alimentare cu vitamine si minerale obtinute din surse naturale.

Vitaminele sunt substante organice cu structura complexa ce nu pot fi sintetizate de organismul nostru (cu exceptia vitaminei D), dar a caror prezenta este indispensabila pentru indeplinirea functiilor vitale ale organismului. Spre deosebire de proteine, lipide sau glucide, vitaminele nu reprezinta surse de calorii si ne sunt necesare in cantitati mult mai mici decat acestea. Vitaminele sunt A, D, E si K, vitaminele din grupul B si vitamina C.

Mineralele sunt elemente nutritive necesare organismului pentru a functiona corespunzator si a se metine puternic. Acesti nutrienti sa gasesc in produsle alimentare si sunt de natura anorganica. Printre aceste minerale amintim: calciul, magneziul, potasiul, fosforul, fierul, iodul, manganul, seleniul, siliciul, zincul.

Organismul nostru are nevoie de cantitati incredibil de mici de viamine si minerale pentru o buna functionare. Multe dintre acestea sunt furnizate de o dieta alimentara diversificata si bogata in fructe, legume, seminte, uleiuri, cereale, carne.

Lipsa sau deficienta oricarora dintre aceste minerale si vitamine poate conduce la anumite disfunctionalitati in organismul nostru sau poate aduce stari neplacute, ameteala, lipasa de energie, un sistem imunitar deficitar.

De asemenea si consumul de cantități prea mari din anumite vitamine poate fi periculoas. Insa in cazul mineralelor aceasta situatie este mai putin posibila, organismul eliminand de multe ori excesul de minerale.

Exista si elemente, precum calciul, fierul si iodul care niciodata nu pot fi oferite in cantitate suficienta, oricat de echilibrata si diversificata ar fi alimentatia noastra. De asemenea exista si perioade ale anului in care datorita conditiilor climaterice calitatea alimentelor este necrespunzatoare pentru a ne asigura nutrientii de care avem nevoie.

In aceste situatii, pentru suplinirea aportului necesar de minerale si vitamine este recomandat si indicat sa folosim suplimente alimentare de minerale si vitamine.

 

De ce este necesar sa folosim suplimente alimentare de minerale si vitamine din surse naturale?

  • Fiind produse de origine naturala sunt mult mai bine asimilate de catre organism
  • Sunt mult mai sanatoase decat cele sintetice
  • Pot produce efecte imediate si vizibile, la numai cateva ore de la administrare
  • Mentin starea fiziologica a organismului
  • Dau energie organismul
  • Pot ajuta corpul sa combata mai bine agresiunile virusurilor, bacteriilor si infecţiilor.

Pentru a fi siguri ca avem parte de cele mai bune produse trebuie sa le achizitionam mereu din surse sigure si recomandate. Sanavita.ro este magazinul online de unde puteti alege dintr-o gama impresionanta de produse si suplimente alimentare naturale, pe cele care sa compenseze cel mai bine aportul necesar de vitamine si minerale. 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă