Hunedoara: Primul caz de gripă confirmat cu analize de laborator

Primul caz de gripă AH1N1, confirmat prin analize de laborator, în acest sezon rece, în judeţul Hunedoara, este cel al unei femei de 79 de ani, care nu a făcut vaccinul antigripal, a informat luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2019 - 11:12

În judeţ au fost semnalate, în acest sezon, şase posibile cazuri suspecte de gripă, însă pentru cinci dintre acestea analizele de laborator au infirmat boala.

"În zilele cu temperaturi scăzute, recomandăm populaţie să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume", a declarat medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În acest sezon, 24.540 persoane din judeţul Hunedoara, încadrate în grupele de risc - bolnavi cronici, femei gravide, personal medical, adulţi şi copii din instituţii de ocrotire socială şi vârstnici de peste 65 de ani, au fost vaccinate gratuit împotriva gripei, DSP Hunedoara folosind toate dozele de vaccin pe care le-a avut la dispoziţie.

Instituţia a solicitat Ministerului Sănătăţii, încă 5.980 de doze de vaccin antigripal, în baza cererilor venite de la medicii de familie.

Comentarii