Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hunedoara: Peste 22.000 de doze de vaccin antigripal administrate în această iarnă

Peste 22.000 de doze de vaccin antigripal au fost administrate gratuit persoanelor din grupele de risc în această iarnă, în judeţul Hunedoara.

Share

Rl online 0 comentarii

10.01.2019 - 12:38

"Aproape toate cele 22.500 de doze de vaccin antigripal pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii au fost administrate de medicii de familie din judeţul Hunedoara. Faptul că populaţia a înţeles importanţa vaccinării şi că dozele au venit la timp au avut urmări favorabile pentru că în judeţ nu a fost semnalat, încă, niciun caz de gripă", a declarat joi, pentru Agerpres, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Datele oficiale ale DSP Hunedoara arată că, în prima săptămână din acest an, au fost înregistrate 524 de persoane care au prezentat infecţii acute respiratorii, dintre acestea 294 fiind pneumonii. Din cauza unor forme mai severe ale bolilor, 137 de persoane au fost internate în spital.

Numărul cazurilor constatate este relativ similar cu cel din ultima săptămână a anului 2018, când în evidenţe se aflau 606 persoane diagnosticate cu infecţii acute respiratorii.

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD