12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateHidroxiclorochina, pastila zilnică anti-Covid a președintelui Donald Trump!

Hidroxiclorochina, pastila zilnică anti-Covid a președintelui Donald Trump!

Hidroxiclorochina este un medicament anti-malarie, a cărui eventuală eficacitate contra coronavirusului nu a fost demonstrată riguros până în prezent. “Iau asta pentru că aud lucruri foarte bune despre medicament. Și știţi vorba aia: ce am de pierdut? ”, a declarat Donald Trump în cursul unei discuţii cu jurnaliştii, menționând că, doar pentru o perioadă, va apela la un dozaj de o pastilă pe zi.

Președintele american își face, de asemenea, zilnic, teste pentru depistarea eventualei infecții cu coronavirus, toate analizele pe care le-a efectuat până în prezent pentru COVID-19 ieșind negative.

Comentariile lui Trump vin la câteva săptămâni după ce Food and Drug Administration a emis un avertisment cu privire la acest medicament, spunând că există rapoarte despre „probleme grave de ritm cardiac” la pacienții care au fost tratați cu hidroxiclorochina, adesea în combinație cu un antibiotic deja celebru, azitromicina.

Hidorxiclorichina, argumente pro și contra utilizării în tratarea Covid-19

Medicul de la Casa Albă, Dr. Sean Conley, a declarat că, după ce a discutat cu Trump despre hidroxiclorochină, a ajuns la concluzia că „potențialul beneficiu al tratamentului a depășit riscurile relative”.

“Președintele este într-o stare de sănătate foarte bună și nu are simptome. El este testat periodic pentru COVID-19, iar toate testele au ieşit negative până în prezent”, a spus Conley. El a adăugat că monitorizează diferitele studii care investighează potențialele terapii Covid-19, în consultare cu experți în materie din întreaga țară.

Hidroxiclorochina, care a fost adusă în discuţie în mod repetat de Trump ca un potențial medicament în lupta împotriva coronavirusului, este adesea folosită de medici pentru a trata artrita reumatoidă și lupusul. Numeroase studii clinice încearcă să vadă dacă este eficient în combaterea coronavirusului, dar nu este încă un tratament dovedit. Disponibilă ca medicament generic sub denumirea Plaquenil, hidroxiclorochina poate avea ca reacții adverse reducerea tonusului muscular și aritmia cardiacă.

Un studiu în Brazilia a fost oprit din motive de siguranță după ce pacienții cu coronavirus au luat cloroquină, din care provine hidroxiclorochina, şi au dezvoltat aritmie, iar unii au murit. Săptămâna trecută, un alt studiu publicat în rețeaua JAMA a descoperit că medicamentul pare să nu ajute pacienții cu Covid-19, dar în schimb aceștia au dezvoltat un risc crescut de stop cardiac.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă