Foto: Inquam Photos

Guvernul a aprobat proiectul de lege cu măsuri împotriva pandemiei, așa cum cerea CCR

Guvernul Orban a aprobat, luni, un proiect legislativ privind măsurile igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2020 - 17:24

Această nouă lege este elaborată conform cererilor CCR pentru a "gestiona şi controla" epidemia de coronavirus, a explicat, luni, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Astăzi a fost aprobat în şedinţă de Guvern un proiect legislativ care să iniţieze nişte măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic. De ce este necesar ? Este necesar pentru a gestiona şi controla pandemia prin care trecem. Aţi putut observa de vineri şi până astăzi modificările de observare sau de abordare a tot ce a însemnat carantină, a tot ce înseamnă izolare, chiar şi internarea în spital", a declarat ministrul Nelu Tătaru la finalul şedinţei de Guvern de luni, 6 iulie.

Ministrul Sănătății a invitat Parlamentul să aprobe cât mai repede acest proiect de lege.

"Suntem într-un moment în care acest proiect de lege a fost aprobat în şedinţa de Guvern, va merge în regim de urgenţă în Parlament, sper ca un interes naţional, un interes de sănătate publică, sănătatea poporului român să nu lase loc de interpretare politică", a susținut ministrul Nelu Tătaru.

Anterior elaborării acestui proiect de lege, Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că reglementările privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei, stabilite la începutul epidemiei de coronavirus, prin OUG, sunt neconstituţionale.

Comentarii