13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateFOTO. Peste 250 de sportivi au participat la un triatlon, în Buftea

FOTO. Peste 250 de sportivi au participat la un triatlon, în Buftea

Peste 250 de sportivi au luat startul, sâmbătă, la un triatlon care s-a desfășurat în orașul Buftea și a presupus parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism și alergare.

Concurenții s-au putut înscrie la categoria Individual sau Ștafetă, pentru două tipuri de distanțe: Distanța Olimpică (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare) și Distanța Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare). Sesiunea de încălzire a fost susținută de Anca Bucur, Miss Fitness Univers. Probele de alergare și de ciclism s-au desfășurat pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea. 

Învingătorul triatlonului, la categoria Individual masculin, proba Olimpică a fost Alexandru Molnar-Diaconu, cronometrat cu timpul de 01h 52min 44sec, urmat de Ciprian Balanescu pe locul doi, cu în 01h 53min 00sec, și pe locul  trei – Mihai Paul Anton, cu timpul 02h 02min 30 sec.

La Individual feminin, proba Olimpică, câștigătoarea Benke Hajnalka Jakab a trecut linia de finish după 01h 22min 44sec. Poziția secundă a fost ocupată de Raluca Irimia cu timpul 02h 30min. 30sec. iar pe locul trei s-a clasat Ioana Cucereanu Bădică cu timpul 02h 36min 15sec.

La Stafetă, proba Olimpică, câștigătoare a fost echipa formată TeamMD – CityGrill, timpul cronometrat fiind de 01h 53min 53sec. Pe locul doi s-a clasat echipa TYR Team, cu 01h 56min 51 sec iar pe locul trei, echipa Herbaformance cu 02h 10min 52 sec.

La categoria Sprint Individual masculin, câștigător a fost Radu Claudiu, cronometrat cu 01h 01min 50sec. La feminin, pe locul întâi a ieșit Ana Simona Enciu, cu timpul 01h 15min 02sec. Ștafeta a fost câștigată de echipa The Serial Killers, cu 01h 10min 13sec.

La Cursa Copiilor s-au înscris peste 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani, care au demonstrat că pasiunea pentru sport nu are vârstă. Probele de alergare au fost împărțite pe categorii de vârstă: 4 – 6 ani – 100 m insotiti de parinti, 6 – 7ani – 250m, 8 – 9 ani – 400m, 10 – 12 ani – 800m. Copiii s-au bucurat de o zi însorită, cu numeroase activități distractive din partea Asociatiei Stelutele Vointei Buftea și au avut parte de reprezentații artistice sustinute de catre membrii Asociatiei Stelutele Vointei Buftea si de catre copiii de la Casa Ciresarii.

Câștigătorii au primit atât premii în bani, cu sume cuprinse între 50 de euro şi 500 de euro, cât şi premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului.

Triatlonul a avut și o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia Triatlonului urmând a fi direcționate către Casa Cireșarii II din București, sectorul 5 și destinate pentru reamenajarea exterioară a clădirii. 

 “Participarea la un triatlon este o experiență unică  și acest lucru începe să fie înțeles de tot mai mulți români. Cu o notorietate foarte mare în Occident, triatlonul a început să fie popular și în România, numărul de participanți fiind în creștere chiar și în rândul amatorilor”, a declarat Tudor Buțu, Președintele Asociației Pegas Triatlon Club.

Triatlonul Herbalife 2014 a fost organizat de Asociaţia Pegas Triatlon Club, sub auspiciile Ministerului Tineretului și Sportului și cu sprijinul Federației Române de Triatlon.

 „Una dintre prioritățile mele ca și Ministru al Tineretului și Sportului este ca România să câștige cât mai multe medalii la competiții sportive naționale și internaționale însă, în același timp, mă interesează și sportul de masă și de fiecare dată când am ocazia încurajez acest tip de inițiative. Dacă punem bazele sportului de masă cu siguranță vom pune și bazele infrastructurii sportive si mai departe vom influența sportul de mare performanță”, a declarat Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului.

Triatlonul Herbalife are deja o istorie la nivel mondial, cele mai cunoscute evenimente de acest gen fiind Triatlonul Herbalife din Los Angeles, votat „Top Destination Triathlon” și Triatlonul Herbalife din Gdynia Polonia, care la cea de-a cincea ediție a reunit peste 1.300 de participanți.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă