7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateFady Chreih: Începem cel mai amplu program de testare a personalului medical...

Fady Chreih: Începem cel mai amplu program de testare a personalului medical din linia întâi

Laboratoarele Rețelei de sănătate REGINA MARIA pun la dispoziție cea mai performantă și precisă tehnologie de testare serologică, pentru testarea răspunsului imun la infecția cu COVID-19.

În strânsă legătură cu autoritățile din domeniul sănătății, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA dirijează eforturi considerabile pentru testarea în masă a tuturor cadrelor medicale din linia întâi. Astfel, personalul medical din România, din spitalele COVID-19, dar și din alte unități medicale de stat va beneficia gratuit de testarea răspunsului imun la infecția cu noul coronavirus pe perioada stării de urgență.

„Acționăm în primul rând acolo unde este cea mai mare nevoie. După ce am efectuat, până în acest moment, peste 16.000 teste pentru stabilirea diagnosticului (RT-PCR), atât pentru spitalele publice, cât și în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice și private, începem testarea imunologică gratuită a personalului medical din linia întâi. Punem la dispoziție cea mai performantă și precisă tehnologie, cu o sensibilitate și specificitate de 99%, aflată în două laboratoare ale Rețelei de Sănătate REGINA MARIA din București și Brașov. În perioada imediat următoare, urmează să extindem capacitatea de testare în toate cele 29 de laboratoare din Rețea”, declară Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

În România, până în acest moment, peste 1000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. Testarea acestora este importantă pentru determinarea răspunsului imun la infecție a celor declarați vindecați.

Testarea serologică va fi disponibilă și la cerere, contra cost, în clinicile și punctele de recoltare din toată țara, începând cu 16 mai.

„Avem o capacitate extinsă  de testare serologică a anticorpilor de tip IgM, cât și cei de tip IgG, iar alături de partenerii noștri, Roche Diagnostics și Abbott Laboratories, suntem gata să facem până la 1 milion de teste până la finalul anului”, completează Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

„Testările serologice pot juca un rol important în lupta cu infecția virală, putând identifica persoanele care au avut infecția cauzată de virusul SARS-CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun adecvat. Aceste rezultate vor putea fi folosite împreună cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvolta infecția și care se pot întoarce la muncă, la identificarea persoanelor care vor putea să își doneze plasma din perioada convalescenței pentru a putea să fie utilizată ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19.”, explică Dr. Andreea Cristina Alexandru, Medic Primar Medicină de Laborator, Medic-Șef Laboratorul Central București și Director Medical Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA.

Cele două teste serologice, pentru determinarea anticorpilor IgG și IgM covid-19 sunt complementare.

Acestea sunt utile pentru a indica persoanele care au dezvoltat un răspuns imun la infecția COVID-19. Prin detectarea anticorpilor IgM și IgG, se poate crea un tablou corect al epidemiologiei infecției cu noul coronavirus, putem afla gradul în care populația a fost expusă și a trecut prin infecție. 

 

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu aproape 24 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 600.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare toate cele 3 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, Laboratorul Central din București și laboratoarele Genetic Center din București și din Cluj, atingând capacitatea de prelucrare de 860 de teste RT-PCR/ zi. De asemenea, toți pacienții Rețelei de sănătate REGINA MARIA pot accesa în această perioadă serviciile medicale de care au nevoie prin Clinica Virtuală. 

 

 

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă