14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateEste nevoie de concentrare maximă pentru gestionarea pandemiei, avertizează președintele Iohannis

Este nevoie de concentrare maximă pentru gestionarea pandemiei, avertizează președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că în acest moment “este nevoie de concentrare maximă pe gestionarea pandemiei”.

Șeful statului a recunoscut că “secţiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general” și a precizat că “chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenţia s-a mutat pentru puţine zile pe altceva, pandemia nu a dispărut şi chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu uşurinţă că, de exemplu, astăzi, din păcate, am avut peste 200 de decese”.

Președintele Iohannis a asigurat populația că “suntem hotărâţi ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine, până când se va forma un nou guvern şi va prelua şi va duce mai departe această gestiune”.

Există totuși și elemente încurajatoare. “Sunt câteva veşti bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din trei milioane de teste rapide, care sunt deja comandate, şi pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Se lucrează, se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a explicat președintele Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă