Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

EPIDEMIE de GRIPĂ. Măsuri speciale în spitalele bucureştene

În cele 19 spitale, aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, s-au luat măsuri pentru prevenirea raspândirii cazurilor de gripă.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 30.01.2019 - 16:46

Astfel, în toate spitalele, a fost restricționat accesul vizitatorilor, iar în secțiile de ATI accesul vizitatorilor a fost interzis; vaccinarea antigripală s-a realizat pentru personalul medical care a solicitat acest lucru, iar cei cu suspiciuni de infecții respiratorii au fost trimiși la medicul de familie. Vizitatorii și personalul medical sunt obligați să folosească echipament de protecție (măști, halate).  Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București precizează într-un comunicat că aceste mpsuri au fost luate încă de acum două săptămâni.

În ceea ce privește rețeaua de medicină școlară, medicii și asistenții din cabinetele de medicină școlară, din școlile și grădinițele de stat, au realizat zilnic triaje epidemiologice, le-au transmis elevilor și preșcolarilor care sunt măsurile de prevenție, iar în cazul copiilor depistați cu suspiciuni de infecție respiratorie, aceștia au fost trimiși la medicii de familie. Cazurile de gripă depistate au fost raportate zilnic Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, asistenții și medicii au solicitat conducerii instituțiilor de învățământ să ia măsuri de dezinfecție acolo unde se impune.        

  

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD