Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii și studenții vor educație sexuală și cer șefului statului să retrimită legea la Parlament

Mai multe organizații ale tinerilor cer președintelui Iohannis să retrimită la Parlament textul Legii privind educaţia sexuală.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2020 - 17:04

Mai multe organizații ale tinerilor îi cer președintelui Iohannis să retrimită la Parlament textul Legii privind educaţia sexuală, după ce magistrații CCR au decis că înlocuirea educaţiei sexuale cu educaţia sanitară este o decizie constituţională.

Acest apel i-a fost înaintat șefului statului de trei organizații: Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Tineretului din România.

Semnatarii consideră că e nevoie de educație sexuală în școli, întrucât "conform datelor INS Tempo, în anul 2018, în România au devenit mame 727 de adolescente cu vârsta sub 15 ani şi 18.753 cu vârsta între 15-19 ani. Dintre mamele adolescente sub 15 ani, 19 sunt la a doua naştere şi una la a treia".

Tot potrivit acestui apel, 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România, ceea ce este o incidenţă de trei ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene. România se află pe primul loc din ţările Uniunii Europene în ceea priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei).

Comentarii